'Tekerlekli sandalyeme kayyım atadı'

Kayyım geldi, tekerlekli sandalyesine el kondu. Tekerlekli sandalyesi alınan Külter, "Tekerlekli sandalyeme de kayyım atandı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van Büyükşehir Belediyesi'ne atanan kayyım, 93 engelli yurttaşa verilen tekerlekli sandalyeleri geri aldı. Tekerlekli sandalyesi elinden alınan Abdülmecit Külter, "Belediyeden sonra tekerlekli sandalyeme de kayyım atandı" dedi.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Şırnak’ta sokağa çıkma yasağının uygulamaya konulduğu dönemde üzerindeki elbiselerle Van’a geldiklerini ve burada yaşam mücadelesi verdiklerini ifade eden Abdülmecit Külter, yüzde 93 engelli raporu ile dönemin Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın yanına gittiğini ve kendisinden akülü tekerlekli sandalye istediğini belirtti. Kaya ile yapılan görüşmenin ardından kendisine tekerlekli sandalye verildiğini anlatan Abdülmecit Külter, belediyeye atanan kayyımın geçtiğimiz Salı günü sandalyesini geri aldığını ifade etti.

'EMİR BÜYÜK YERDEN DEDİLER'

Tekerlekli sandalyeyi yalnızca 10 ay kullanabildiğini dile getiren Abdülmecit Külter, “Bir hafta önce kayyım atanan belediyeden arandım ve sandalyeyi hala kullanıp kullanmadığımı sordular. Kullandığımı söyleyince ‘tamam’ deyip telefonu kapattılar. Ardından Salı günü bir ekip gelerek sandalyemi geri alacaklarını söylediler. Nedenini sorunca ‘Biz de bilmiyoruz. Emir büyük yerden’ dediler. Belediye’den sonra tekerlekli sandalyeme de kayyum atandı” dedi.

EVDEN ÇIKAMIYOR

Şu anda sandalyesi olmadığı için evden çıkamayan Abdülmecit Külter’in durumuna anlam veremediklerini ifade eden HDP Van Milletvekili Leyla Birlik ise konuyu Meclis gündemine taşıdı. Yüzde 93 engelli bir yurttaşın tekerlekli sandalyesine kayyım tarafından el konulmasının kabul edilemez olduğunun altını çizen Birlik, konuyu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

Soylu’ya Abdülmecit Külter’in durumundan haberi olup olmadığını soran Birlik, Meclis Başkanlığı’na sunduğu önergesinde şu sorulara yer verdi: “Engelli bir yurttaşa hediye edilen bir akülü sandalyenin belediyeye atadığınız kayyum tarafından geri alındığından haberiniz var mı? Yüzde 93 bedensel engelli olan Abdülmecit Külter’e hediye edilen akülü sandalyenin geri alınmasının gerekçesi nedir? DBP Belediyelerine atadığınız kayyumların icraatları arasında engellilere verilen yardımların geri alınması yönünde talimatınız var mıdır? Yüzde 93 engelli Abdülmecit Külter’e akülü sandalyesinin geri verilmesi yönünde bir girişimiz olacak mıdır?”