Miraz bebeğin kangurusuna yasak

Annesi Bakırköy Cezaevi'nde tutuklu olan Miraz bebeğin kucakta taşınmasında kolaylık sağlayan kanguru, cezaevine alınmadı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Kapatılan Barış ve Demokrasi Partisi'nin yöneticilerinden Gülistan Diken Akbaba'nın 7 aylık bebeği Miraz'ın ihtiyaçları KHK'lar ve yasaklar gerekçe gösterilerek Bakırköy Cezaevi'ne alınmıyor.

Referandum çalışmalarını sürdüren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, cezaevinde yaşamak zorunda kalan Miraz bebeğin yeni sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Annesinin Miraz bebeği taşıyabilmesi için cezaevine götürülen ve 'Kanguru' adı verilen eşyaların cezaevine alınmdığını anlatan Yarkadaş, "Yasalar, yönetmelikler, KHK'lar gerekçe gösteriliyor ve kanguru içeri alınmıyor" dedi.

Cezaevi yönetiminin kanguruya el koyduğunu ve incelediğini belirten CHP'li vekil, "O kanguruyu cezaevine alın" çağrısı yaptı.

ISLAK MENDİL DE YOK!

Miraz bebeğin cezaevindeki yönetmelikler nedeniyle 15 gündür ıslak mendil ihtiyacının karşılanamadığını belirten vekil “Bu uygulamaya imza atanların vicdanı hiç sızlamıyor mu?" sorusunu yöneltti.

Islak mendilin ancak revirden temin edilebildiğini hatırlatan Yarkadaş durumu şekilde açıkladı: "Bunun için doktorun reçete yazması gerekiyor. Reçete yazılmasıyla sorun bitmiyor. Eczane, mendilin kalmadığını söylüyor. Kantin satmadığı için de ıslak mendil alınamıyor." (DUVAR)