HÜDA PAR'dan bağımsızlık referanduma destek

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin bağımsızlık referandumu yapmasına destek vereceklerini söyledi. Turgut, hükümetin oy kazanmak için milliyetçi söylem kullandığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yapılması planlanan bağımsızlık referandumuna destek verdi.

Rudaw'dan Vedat Turgut'a konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, IKBY'de yapılacak bağımsızlık referandumu yapılmasına, sonucu ne olursa olsun destek verdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakanı Yıldırım'ın oy kazanmak için milliyetçi söylemler kullandığını belirten Turgut, “Tahminimce referanduma kadar sürer bu, referandumdan sonra biter. Sarf edilen sözler kardeşlik, birlik ve beraberliğe zarar veriyor” dedi.

'TÜRKİYE, KERKÜK İÇİN SES ETMEMELİ'

Turgut, Kerkük konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Turgut, Kerkük'ün IKBY ve Irak hükümeti arasındaki bir konu olduğunu kaydetti.

Turgut, “Kerkük meselesi ayrıdır, Türkiye’deki referandum meselesi ayrıdır. Kerkük meselesi de Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin, Irak’ın meselesidir. Irak merkezi hükümeti Kerkük’ten Kürdistan bayrağını nasıl kabul ediyorsa, Türkiye de sesini etmemelidir” şeklinde konuştu.

Turgut, Türkiye’nin Kerkük’le ilgili tavrını, “Birçok kişi Türkiye’ye, ‘Sınırında terörist olarak gördüğün PYD’nin bayrağı dalgalanıyor, sesini çıkarmıyorsun ama Kürdistan bayrağı Kerkük İl Meclisi’nin aldığı kararla dalgalanıyor buna itiraz ediyorsun’ diye soruyor. Bu çelişkidir” diye eleştirdi.