Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'nin adımı olumlu ama yetersiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ABD'nin füze saldırısına destek geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatay'da düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan ABD'nin Suriye'ye yönelik füze saldırısını, "Olumlu ama yetersiz olduğunu" söyledi. Erdoğan ayrıca Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için, "Adı ancak lanetle anılır" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

HERKES POZİSYONUNU GÖZDEN GEÇİRSİN: Buradan açıkça söylüyorum. Bu yaşananların ardından herkesin bulunduğu pozisyonu gözden geçirmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Suriye'de yaşananlar DEAŞ kılıfına sığmayacak kadar açıktır. Rejim tarafından kullanılan PYD, YPG gibi terör örgütlerinin gerçekleştirdiği saldırıların hiçbir gerekçesi kalmamıştır. Unutulmamalıdır ki Suriye'de katledilen her masumla birlikte insanlığın ortak vicdanı da ölüyor.

AÇIKÇA SÖYLÜYORUM: Buradan açıkça söylüyorum. Bu yaşananların ardından herkesin bulunduğu pozisyonu gözden geçirmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Suriye'de yaşananlar DEAŞ kılıfına sığmayacak kadar açıktır. Rejim tarafından kullanılan PYD, YPG gibi terör örgütlerinin gerçekleştirdiği saldırıların hiçbir gerekçesi kalmamıştır. Unutulmamalıdır ki Suriye'de katledilen her masumla birlikte insanlığın ortak vicdanı da ölüyor.

04.00'TEN İTİBAREN İZLEDİM: Bu gece ABD, Suriye'nin hava üssüne operasyon düzenledi. Bu operasyonu olumlu bulduğumuzu ifade etmek istiyorum. Yeterli mi? Ben yeterli görmüyorum. Bundan sonraki süreci hep birlikte takip etmeliyiz. Her alanda ciddi adımlar atılmasının zamanı gelmiştir. Terörden arındırılmış güvenli bölge çalışmasının ne kadar isabetli bir fikir olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. Konutlar inşaa edelim ve Suriyeli vatandaşlarımızı iskan edelim. Suriyeli kardeşlerimize kendi topraklarında yaşama imkanı verelim. Uluslararası toplumun göstereceği ortak kararlılıkla rejimi ve terör örgütünü durdurma imkanına sahip bulunduğunu gösteriyorum. Gece 04.00'ten itibaren süreci izledim. Bize düşen mazlumların yanında yer almak. Yıllardır çalışıyoruz, Suriye'nin geleceğine Suriye halkı karar versin diyoruz. İşte İdlib'teki gibi katliamdan kaçan 3 milyon Suriyeliye gönlümüzü biz açtık. Kendi konforu bozulmasın diye bizi tehdit edenlere yazıklar olsun, Türkiye'nin siyasi hesabı yoktur, olmayacaktır.

Canlı blog: Dakika dakika ABD'nin Suriye saldırısıCanlı blog: Dakika dakika ABD'nin Suriye saldırısı

Esad: Saldırılar aptalcaEsad: Saldırılar aptalca

NATO Esad'ı suçladıNATO Esad'ı suçladı