ÖHP: Sessiz kalmayacağız

Çağlayan Adliyesi'nde polislerin avukatları darp etmesine ilişkin olarak Özgürlükçü Hukukçular Platformu açıklama yaptı. Açıklamada; "Tahir Elçi'nin yoldaşları olarak geri adım atmayacağız" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Cumhuriyet gazetesi soruşturmasında tutuklu meslektaşları Akın Atalay, Mustafa Kemal Güngör ve Bülent Utku için İstanbul Adliyesi'nde nöbete başlayan avukatlar, bugün Çağlayan Adliyesi'nde polis tarafından darp edilip, sürüklenerek dışarı çıkarıldı. ÇHD İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil'in burnu, avukat Erkan Sabri Ünüvar'ın bacağı kırıldı. Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) konuya ilişkin açıklama yaparak, “Savunma susmayacak. Tahir Elçi'nin yoldaşları olarak geri adım atmayacağız” dedi. Açıklamada, her perşembe günü Çağlayan Adliyesi'nde 'Adalet Nöbeti'ne devam edileceği de belirtildi.

'HUKUK DEVLETİNE SAHİP ÇIKMAK İÇİN...'

ÖHP'den, yapılan açıklamada, bugün İstanbul Adliyesi'nde yaşananlara ilişkin konunun takipçisi olunacağı belirtildi. Başlatılan 'Adalet Nöbeti' eyleminin gerekçesi ise şöyle açıklandı:

“Biz avukatlar, yargının siyasal iktidarın elinde ‘yargısız infaz’ aracı olarak kullanılmasına,‘İpe sapa gelmez, asılsız ve hayal ürünü’ iddianamelerle özgürlüklerin kısıtlanmasına, tutukluluğun infaza dönüştüğü hukuksuzluğa dur demek; meslektaşımız, dostumuz, arkadaşımız Avukat Bülent Utku, Akın Atalay ve Mustafa Kemal Güngöre’e destek olmak, onların şahsında demokrasiye, temel hak ve özgürlüklere, hukuk devletine sahip çıkmak için, Çağlayan Adliyesi'nde Adalet Nöbetine başladık. Ancak bu iddianameyi hazırlayan zihniyet elbette ki gerçekleri yüzüne çarpan hukukçuların adalet nöbetine fütursuzca saldırmaktan geri durmamış, meslektaşlarımız Kemal Aytaç, Diren Yeşil, Erkan Ünüvar, Özge Serdar, Sevinç Sarıkaya, Kıvanç Kayaoğlu, İsmail Anıl Baçoğlu’yu gözaltına almış; dört meslektaşımızı da yaralamıştır.”

Cumhuriyet nöbetine başlayan avukatlar sürüklenerek adliyeden çıkarıldıCumhuriyet nöbetine başlayan avukatlar sürüklenerek adliyeden çıkarıldı

'SESSİZ KALMAYACAĞIZ'

Bugün adliyede yaşananlara karşı tepki gösteren ÖHP açıklamasında hukuksuzluklara karşı seyirci kalınmayacağını ifade edildi. "Siyasetin gölgesindeki yargının figüranı" olunmayacağı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gözaltına alınmak, tutuklanmak bir yana adalet mücadelesi verirken katledilen Tahir Elçi’nin yoldaşları olarak geri adım atmayacağız. Soruşturmanın derhal sonlandırılması talepli olarak başlattığımız ‘Adalet Nöbeti’ni tutuklu meslektaşlarımız özgür bırakılıncaya dek, her perşembe saat 11.00/13.00 arasında Çağlayan Adliyesi C kapısı girişindeki Themis heykelin önünde tutmaya devam edeceğimizi, bugün yaşanan hukuksuzluğun da takipçisi olacağımızı saygı ile bildiririz” dedi. (HABER MERKEZİ)