MİT'ten Adil Öksüz iddiasına yalanlama

Milli İstihbarat Teşkilatı, Adil Öksüz'ün istihbarat elemanı olduğu iddiasını yalanladı. ByLock programının ise FETÖ soruşturmalarının en önemli kaynaklarından olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Darbe girişiminin firari sanıklarından Adil Öksüz'ün istihbarat elemanı olduğu iddiaları üzerine, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı yazılı açıklama yaptı.

Adil Öksüz'ün MİT elemanı olduğu iddiası yalanlanan açıklamada, "Adil Öksüz, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın terör örgütü içerisindeki kaynağı olmamıştır ve Milli İstihbarat Teşkilatı'na çalışmamıştır. Adil Öksüz'ün nasıl serbest kaldığı konusu yargının işi olup ilgili makamlar tarafından gerekli soruşturma ve takibat devam etmektedir" denildi.

'BYLOCK EN ÖNEMLİ KAYNAKLARDAN BİRİ'

ByLock programının önemli kaynaklardan biri olduğu belirtilen açıklamada, "ByLock programının çözülmesi, FETÖ/PDY'nin çökertilmesinde, ilişki ağının deşifre edilmesinde ve mensuplarının devletten ayıklanmasında kullanılan önemli kaynaklardan biridir" ifadeleri kullanıldı. MİT Müşteşarlığ'nın açıklaması şu şekilde:

'DARBE GİRİŞİMİNİ SULANDIRMA ÇABALARI'

"Son günlerde ana muhalefet partisi tarafından gündeme getirilen ve teşkilatımızı hedef alan bir takım iddiaların FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimini sulandırma çabalarıyla örtüştüğü görülmektedir. Teşkilatımız yabancı güçler ve terör örgütlerince uygulanan bu tür psikolojik harp odaklı iddiaları muhatap almamaktadır. Buna karşı tarihin kaydettiği bu olağanüstü günlerde bu iddiaların ana muhalefet partisi tarafından da gündeme getirilmesi cevap verme zorunluluğunu ortaya çıkarmıştır."

Adil Öksüz, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın terör örgütü içerisindeki kaynağı olmamıştır ve Milli İstihbarat Teşkilatı'na çalışmamıştır. Adil Öksüz'ün nasıl serbest kaldığı konusu yargının işi olup, ilgili makamlar tarafından gerekli soruşturma ve takibat yapılmaktadır."

'BYLOCK KAYITLARI İLGİLİ MAKAMLARA TESPİT EDİLDİ'

"ByLock programının çözülmesi, FETÖ/PDY'nin çökertilmesinde, ilişki ağının deşifre edilmesinde ve mensuplarının devletten ayıklanmasında kullanılan önemli kaynaklardan biridir. İstihbari çalışmalar neticesinde elde edilen ByLock'a ilişkin tespitler, Mayıs 2016 tarihinden itibaren çalışmaya konu ham verilerle birlikte adli makamlar, güvenlik birimleri ve diğer ilgili makamlarla eş zamanlı olarak paylaşılmıştır. Bu itibarla, FETÖ/PDY örgütü tarafından dile getirilen mesnetsiz iddiaların, ana muhalefet partisi tarafından da dillendirilmesi, FETÖ/PDY mücadelesine olumlu bir katkı sağlamadığı gibi milli güvenliğimize de zarar vermektedir."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, darbe girişiminin ardından gözaltına alınan Adil Öksüz'ün MİT elemanı olduğu için kelepçelenmediğini ve serbest bırakıldığını ima etmişti.

Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında, "Adil Öksüz’ün elindeki GPS cihazını devletin hangi kurumu ithal etti? Başbakanlık talimat verecek bakacaklar devletin hangi kurumu ithal etti. İki telefonu vardı, GPS cihazı vardı elinde. Herkes kelepçelenirken onlara kelepçe vurulmadı. Neden? MİT yasasında bir değişiklik yapıldı 2014’te. Başbakanın emri ve talimatı olmadan hiçbir MİT görevlisi tutuklanamaz gözaltına alınamaz. Adil Öksüz neden tutuklanmadı neden gözaltına alınmadı?" demişti. (HABER MERKEZİ)

Kemal Kılıçdaroğlu: Adil Öksüz'ün adını ilk ben söyledim, bana saldırdılarKemal Kılıçdaroğlu: Adil Öksüz'ün adını ilk ben söyledim, bana saldırdılar

Bekir Bozdağ: Adil Öksüz infaz edilmiş olabilirBekir Bozdağ: Adil Öksüz infaz edilmiş olabilir

FETÖ davasında Adil Öksüz skandalı!FETÖ davasında Adil Öksüz skandalı!