'Erdoğan Kürtleri kazanmaya çalışıyor'

Financial Times, cumhurbaşkanlığının yetkilerini genişletecek anayasa referandumunda Türkiyeli Kürtlerin kilit önem taşıdığını yazdı. Gazeteye göre, 'Erdoğan Kürtlerin kalbini kazanmak için mücadele ediyor'.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanının yetkilerini genişletmeyi amaçlayan anayasa referandumu dünya basınında geniş yer bulmaya devam ediyor. İngiliz gazetesi Financial Times, Türkiyeli Kürtlerin oy tercihiyle ilgili bir haber hazırladı. 'Erdoğan Kürtlerin kalbini kazanmak için mücadele ediyor' başlıklı haberde, Kürtlerin vereceği oyun referandumda kritik önem taşıdığı yorumu yapıldı.

Haberde, "Türkiye lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın referandum yoluyla güçlü başkanlık arayışında, çözülmesi gereken en zorlu düğüm ülkenin Kürtlerinin desteğini kazanmak" ifadesi kullanıldı. Haberde, Türkiye'de Kürtlerin oylarının tarihsel olarak bölünmüş olduğuna dikkat çekildi; "Muhafazakâr Kürtler iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İslamcı gündemini, diğerleriyse daha fazla otonomi vaat eden partileri destekliyor" denildi.

Erdoğan'ın cumartesi günü Diyarbakır'da yaptığı mitingden söz edilen haberde, ziyaretin bölgedeki operasyonlardan sonra ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın hapishanede olduğu bir dönemde düzenlendiğine dikkat çekildi. Financial Times şu ifadeleri kullandı: "Diyarbakır mitingi, Erdoğan'ın popüler siyasi rakibi Demirtaş'ı yok etmekle, kendisine destek verilmesi halinde refah ve barış vaadi arasında denge kurarak Kürt desteğini nasıl almaya çalıştığını ortaya koydu. Bu dengenin başarısı, Erdoğan'ın referandum kampanyasının dayanak noktası. Eski bir yardımcısının dediği gibi, 'tam doğru miktarda şefkat ve öfke' yaklaşımı..." (Dış Haberler)

HABERİN İNGİLİZCE ORİJİNALİ