EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan'a 'hayır' soruşturması

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan hakkında referanduma sunulacak olan anayasa değişikliği ile bir açıklamasından dolayı soruşturma başlatıldı. Gürkan, "Konuşmamda hakaret yoktu, politik eleştiri vardı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Örgütü, 14 Ocak’ta Galatasaray Lisesi önünde anayasa teklifiyle ilgili “Başkanlığa, diktatörlüğe, OHAL anayasasına hayır!” açıklaması yaptı. EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan hakkında, burada yaptığı konuşmadan dolayı "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçunu düzenleyen TCK (Türk Ceza Kanunu) 301’inci maddeden soruşturma başlatıldı.

'HUKUK ÇERÇEVESİNDE BİR BEKLEMEK KARAR ZOR'

İstanbul Adliyesi’nde Basın Savcılığı’na ifade veren Gürkan, soruşturmaya gerekçe olan açıklamasıyla ilgili sorularımız üzerine şunları söyledi:

“Polis fezlekesiyle hem benim hem İstanbul İl Başkanımız hakkında soruşturma açılmış olması bir komedi. İrticalen yaptığım bir konuşmaydı. İşin doğası gereği referanduma dair bir açıklama yaptık. O konuşmada hakaret yok. Politik bir eleştiri. Nasıl ki 12 Eylül Anayasası, bir darbe anayasası ve Evren anayasası olarak anılıyorsa bu anayasanın da AKP ve Erdoğan anayasası olarak tarihe geçeceğini söyledim. 'Tek adam ve tek parti diktatörlüğüne yol açacak bir anayasal düzenleme olur' dedim. Bu soruşturmanın kovuşturmaya dönüşmemesi gerekir ama yargıya çok fazla müdahale var. Gazetecilerin tahliyesine karar veren hâkimlerin başına gelenlerden sonra hukuk çerçevesinde bir karar beklemek zor.” (DUVAR)