Deniz Naki'ye 19 ay hapis

Amedspor'un futbolcusu Deniz Naki'ye 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi. Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi, '5 yıl süreyle suça karışmaması' şartıyla hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi'nin beraat kararını bozmasının ardından yeniden yargılanan Amedspor'lu futbolcu Deniz Naki'nin duruşması bugün 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.  Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında Naki'nin cezalandırılması yönünde görüş bildirdi. Naki ise önceki savunmalarını yineleyerek beraatini talep etti.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, Naki'yi, 'terör örgütü propagandası' iddiasıyla 1 yıl 6 ay 22 gün hapse çarptırdı. Mahkeme, Deniz Naki hakkında '5 yıl süreyle herhangi bir suça karışmaması şartı' getirerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

AVUKAT: İSTEMEYEREK VERİLMİŞ BİR KARAR

Deniz Naki'nin avukatı Soran Haldi Mızrak, duruşmadan sonra mahkemenin kanuni zorunluluk nedeniyle önceki kararında direnemediğini belirterek, şöyle dedi: "Mahkemenin kanımızca istemeyerek vermiş olduğu bir karar var. Çünkü dün 'Siyah' dediğine bugün 'Beyaz' demek zorunda bırakıldı. Kanunda böyle bir sıkıntının olması 1 yıl 6 ay ceza ile sonuçlandı. Bu karara karşı istinaf yolu yine açık. Biz istinaf edeceğiz. Ne yazık ki Türkiye'de bu tür kararlar çıkmak zorunda kalıyor. Mahkemelerin şehrin koşullarını, zamanın gerekliliğini gözeterek verdiği kararlar, o dosya ile hiç bir şekilde ilgisi, bilgisi olmayan istinaf mahkemelerince bozuluyor. İstinaf kararının sonucunu bekleyeceğiz. Orada bu kararın bozulmasını umacağız."

NAKİ: BARIŞ MESAJI VERİLMİŞTİ

Verilen kararın kendisini hayal kırıklığına uğrattığını belirten Deniz Naki ise, "İlk mahkememde beraat etmiştim. Böyle bir sonuçla buradan çıkmak üzücü birşey. Ben barış mesajı vermiştim. Savaşa karşı olduğumu söylemiştim. Bundan dolayı cezalandırıldım. Ben barışa aşık bir insanım. Her zaman bu mesajları yine vereceğim. Bedeli ne olursa olsun ödemeye hazırım" diye konuştu.

Duruşmayı izleyen Avrupa Parlamentosu milletvekili Fabio De Masi ise Deniz'in herhangi bir suç işlediğini düşünmediğini belirterek, şöyle dedi: "Verdiği mesajlar tamamen barışa yönelikti. Barışa dair bunun gibi ifadeler suç olarak görülmemeli. Kararın kendisi, mahkemenin verdiği hükmün bağımsız bir şekilde alındığına dair şüpheler doğuruyor. Barışa söylemleri cezalandırılmamalı. Deniz daha önce Hamburg Saint Paul takımında oynamıştı. Hamburg'da Kürtler, Türkler, Almanlar Deniz'i tanıyor ve destekliyor. Biz de desteğimizi arttırarak devam ettireceğiz."

St. Pauli'de herkes Deniz NakiSt. Pauli'de herkes Deniz Naki

Deniz Naki hakkında 'terör örgütü propagandası' yapmak iddiasıyla 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Naki hakkında Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşmasında verilen beraat kararına savcının itirazı üzerine dava dosyası, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesine gönderilmişti.

Deniz Naki hakkında, sosyal medya hesabından bölgedeki operasyonları eleştirdiği için dava açılmıştı.

(DHA)

Kayyımdan Amedspor'a: Adını değiştir destek olalımKayyımdan Amedspor'a: Adını değiştir destek olalım