'Olum herkes burda kim el koyuyo!'

Urfa’da, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili hazırlanan iddianameye, bazı askerlerin kendi aralarında oluşturduğu özel gruptaki whatsapp yazışmaları da girdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan yüzlerce soruşturma davalara dönüşmeye başladı. FETÖ Çatı İddianamesi, Genelkurmay Başkanlığı ve darbenin kontrol merkezi olarak gösterilen Akıncı Hava Üssü İddianamesinde o geceye dair önemli ayrıntılar yer alıyor.

Yayınlanan iddianameler arasında darbe girişimi kapsamında hazırlık yaptığı iddia edilen ama fiili olarak o gece adım atmamış askerlerle ilgili olanları da var.

Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay'la ilgili iddianame de bunlardan biri. Tek sivil sanığın Fethullah Gülen olduğu, toplam 50 sanıklı iddianamede, askerler darbe için hazırlık yapmakla suçlanıyor. Tugay komutanı ve kurmay başkanının adı, darbe girişimi gecesi yayınlanan sıkıyönetim komutanları arasında gösteriliyor.

Aramalarda “örgüt üyelerine bereket getirmesi ve örgüt üyelerinin seri numaralarına göre sınıflandırılması için verildiği tespit edilen” 1 dolarlar ele geçiriliyor. Bunun dışında deliller ifadeler, sosyal medya paylaşımları ve whatsapp mesajları.

"Işıklar 4000 144. dönem" adıyla oluşturulan özel grupta şu yazışmalar dikkat çekiyor:

-Arkadaşlar bizim tugaya genelkurmaydan mesaj emri gelmiş. Toplantıdan çıkan sonuç bu. Sıkıyönetim ilan edildi. Her yere el koyulacak gerisini zaten herkes bilir devamında.

-Lan genelkurmayda silah sesleri var. Yönetime el konuldu falan diolar. Ne emri

-Yönetime el koyma emri şimdi görev başlayacak allah yardımcımız olsun

-Haydi hayırlı olsun emir komuta bizde

-Olum herkes burda kim el koyuyo garip değil mi

-mesaiye çağırıyorlar

-İşin içinde bişi var

-Genelkurmay kuvette olan yok mu şu an

-Haber var mı?

-Var yönetime el koyduk

-Orhan hangi tugay sizinki

-TRT’de açıklama var

-Evet darbe açıklaması var.

-Ohooo tiyatro çıktı

-Ters algı yönetimi bunlar

-Ankara’da tanklar araçları ezmiş. Arabanız varsa eve alın:)

-Başkanlık sistemi

-Kimbilir altında ne çıkacak?