Ali İsmail davasında karar açıklandı

Gezi eylemleri sırasında Eskişehir'de linç edilerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasında kararlar açıklandı. Korkmaz'a copla vuran polis Hüseyin Engin'e 7 ay ceza verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gezi eylemleri sırasında Eskişehir’de polis tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasında yeni karar açıklandı. Kayseri 3 . Ağır Ceza Mahkemesi Ali İsmail Korkmaz davasına ilişkin Yargıtay'ın bozma kararının ardından daha önce beraat eden polis Hüseyin Engin'e 7 ay 15 gün, fırıncı Ebubekir Harlar'a ise 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Mahkeme Hüseyin Engin'e ilk kararda 6 ay hapis verdi, kamu görevlisi olduğu ve copla vurduğu için ceza 7 aya çıktı, bu ceza da ertelendi.

Yargıtay, sanık polis memurları Mevlüt Saldoğan’a verilen 10 yıl 10 ay ve Yalçın Akbulut’a verilen 10 yıl hapis cezası ile fırıncılar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever’in 6'şar yıl 8'er ay hapis cezalarını onamıştı. 'Basit yaralamadan' 3 yıl 4 ay hapis cezası alan fırıncı Ebubekir Harlar'ın cezası da bozulmuştu.

'HİÇ DENECEK KADAR CEZA VERİLDİ'

Mahkeme sonrası konuşan Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, "Tekrar Kayseri’ye geldik. Bu acımız hep var. Canımız bir kere daha yandı" dedi. Baba Şahap Korkmaz da, "Adaletin düzgün işlemediği, katillerin korunduğu ve sahip çıkıldığını gördük. Hiç denecek kadar cezalar verilerek bu insanlara sahip çıkıyorlar" diye konuştu.

Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Av. Gürkan Korkmaz, "Bugün Avukatlar Günü ama adalet inancım (ki yoktu) bir kere daha yara aldı! Bir gün herkese adalet gerekecek! Biz bitti demeden bu dava bitmez" sözleriyle tepkisini dile getirdi.