Turhan Günay Cumhuriyet iddianamesinde yine 'yönetici' oldu!

Cumhuriyet soruşturması sırasında yaşanan Turhan Günay'ın vakıf yöneticisi olmadığı konusu iddianamede de devam etti. Günay, vakıf yöneticisi olmadığı halde, iddianamede bu unvanla yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Turhan Günay Cumhuriyet gazetesi iddianamesine de yöneticisi olmadığı vakfın yöneticisi olarak geçti! Cumhuriyet gazetesi soruşturması sırasında Günay'ın ismi Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi olarak geçmiş ancak Günay, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz'ın İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'nde 31 kez kendisine sorduğu soruya karşılık verdiği ifadede 31 kez 'Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi olmadığını' söylediğini açıklamıştı. Cumhuriyet gazetesi avukatlarından Tora Pekin, bugün açıklanan iddianamede 'büyük bir kasıt ve özensizlik olduğunu' belirterek Turhan Günay'ın iddianameye bu şekilde yazılmasının da bu durumu gösterdiğini söyledi.

'ELİNDEKİ BELGELERE BAKSA...'

Turhan Günay'ın iddianamede yazıldığı şekilde Cumhuriyet Vakfı üyesi olmadığını, savcılığın kurduğu mantığın da 'tümüyle yanlış' olduğunu söyleyen Pekin, “Ya büyük bir kasıt var ya da büyük bir özensizlik var. İddianamede yazıldığı şekilde Turan Günay Cumhuriyet Vakfı üyesi değil. Savcılığın burada sorumluluk yönünden kurmuş olduğu mantık tümüyle yanlış. Kendisi bir an bile bu mantığa inanmış olsa da Turan Günay'ı yine suçlamaması lazım. Elindeki belgelere baksa Turan Günay'ın yönetim kurulu üyesi olmadığını görebilecek durumda ama işte özensizliğin vardığı boyut maalesef böyle.”

Günay, İstanbul Terörle Mücadele Şubesi’ndeki ifadesinde; “Ben halihazırda Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi değilim. Sadece 2011-2013 yılları arasında üyelik yapmıştım. İlk önce sorunun doğru sorulmadığını düşünüyorum. Cumhuriyet Vakfı’nda görev almadım, yöneticisi değilim, ancak haber ajansının şirket yönetiminde 2011-2013 yılları arasında tahminen görevliydim” demişti.

Can Dündar: İddianemedeki görüşmede Dumanlı'yla tartışıyoruzCan Dündar: İddianemedeki görüşmede Dumanlı'yla tartışıyoruz

Cumhuriyet Gazetesi iddianamesi 156 gün sonra hazırCumhuriyet Gazetesi iddianamesi 156 gün sonra hazır

Cumhuriyet avukatı: İddianameyi medyadan öğrendikCumhuriyet avukatı: İddianameyi medyadan öğrendik

Ahmet Şık'a hâkimden 'kopya' kararlarAhmet Şık'a hâkimden 'kopya' kararlar