DTK Eşbaşkanı Leyla Güven gözaltına alındı

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, Öcalan'ın doğum günü nedeniyle düzenlenen etkinlikler için gittiği Şanlıurfa'da gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  İmralı Cezaevi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken çetebaşı Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlaması için doğum yeri olan Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi Ömerli Mahallesi'ne gitmek isteyenlere izin verilmedi.

Öcalan’ın 68’inci doğum günü nedeniyle Halfeti'nin Ömerli Mahallesi'ne gitmek isteyenler, Halfeti ve Birecik ilçelerinde güvenlik güçlerinin oluşturduğu 13 uygulama noktasından, valiliğin yasak kararı hatırlatılarak geri gönderildi. Ancak bazı gruplar patika yollardan yürüyerek Ömerli Mahallesi'ne gitti.

GÜVEN, ÖCALAN'IN EVİNDE KONUŞMA YAPTI

OCALAN1

Öcalan'ın doğduğu ve şu an kardeşi Mehmet Öcalan'ın oturduğu eve  de ziyaretler gerçekleştirildi. İçişleri Bakanlığı'nca verilen izinle Öcalan'ın yeğeni HDP Milletvekili Dilek Öcalan, Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Leyla Güven ile DBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan da eve gidenler arasındaydı.

[Başlıksız]

Öcalan’ın doğduğu eve gelenlere tatlı dağıtılırken, evde toplanan yaklaşık 50 kişilik gruba konuşan DTP Eş Başkanı Leyla Güven, yasaklama kararı ve yoğun güvenlik önlemlerini eleştirdi.

Öcalan'ın doğum günü için Ömerli Mahallesi'ne gitmek isteyen HDP milletvekili Feleknas Uca, Sibel Yiğitalp, Leyla Birlik, Saadet Becerikli ve İbrahim Ayhan izin alamayınca, DBP Halfeti ilçe binasında beklemeye başladı.

Daha sonra ise polis ekipleri Leyla Güven'i Birecik ilçesi çıkışında gözaltına aldı. (ŞANLIURFA/DHA)