DTCF Tiyatro bölümüne coğrafya hocası

Barış Bildirisine imza attıkları için ihraç edilen akademisyenlerin yerlerine, bölümlerle alakası olmayan akademisyenler getiriliyor. Sadece bir akademisyenin kaldığı DTCF Tiyatro'ya Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi İhsan Çiçek getirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - KHK ile yapılan ihraçların ardından sadece bölümden bir akademisyenin kaldığı Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümüne Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi İhsan Çiçek getirildi. Değişikliğin “kâğıt üzerinde eğitime devam edebilmek” amacıyla yapıldığı iddia edildi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayrettin Öztürk'ün yerine, Veterinerlik Fakültesi mezunu Prof. Dr. Erol Ayaz'ın vekaleten atanması da sosyal medyada eleştiri konusu olmuştu.

Veterinerlik mezunu profesör Tıp Fakültesi'ne dekan atandıVeterinerlik mezunu profesör Tıp Fakültesi'ne dekan atandı

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, Dramatik Yazarlık bölümünden KHK ile ihraç edilen Doç. Dr. Süreyya Karacabey, yüksek lisans ve doktora programlarının açılamayacağına dikkati çekerek, “Anasanat dalında bir, bölümde dört arkadaşımız kaldı. Kalan arkadaşlarımız ağırlıklı olarak oyunculuk dersleri veriyor. Bir yazarlık hocası kaldı, o da öğretim üyesi olmadığı için yüksek lisans ve doktora tezi alamıyor ve başkanlık yapamıyor. Bu durumda lisans derslerini yürütmek dahi mümkün görünmüyor” dedi.

'EĞİTİM HAKKI İKİNCİ PLANA ATILIYOR'

Bölüm kadrolarını doldurmak için yapılanların formaliteden ibaret olduğunu belirten Karacabey, eğitimin ve öğrenci haklarının ikinci plana atıldığını ve her şeyin siyasi pazarlıklara kaldığını söyledi. Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’in kendi geleceğini düşünerek hareket ettiğini söyleyen Karacabey, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ortada kalmış öğrenciler, tezler, yapılamayan dersler… Bunlar umurlarında mıdır acaba? Her şeyi kağıt üzerinde çözme çabası içerisindeler. Bölümün eriyip yok olması en büyük korkum. Atılmak değil asıl dert, bölüme ve öğrencilerimize borcumuz var. Yoksa bu koşullarda akademide olsak ne olmasak ne?”

'İŞTE EVRİM YALANI SERGİSİ'

Dekan Vekili Çiçek’in ismi, 2012 yılında Adnan Oktar yanlılarının hiçbir bilimsel dayanağı olmayan sahte fosil sergisine izin vermesiyle gündeme gelmişti. Tepkiler üzerine, sergi kaldırılmıştı.