Bingöl'de çatışma: 1 korucu hayatını kaybetti

Bingöl'ün Genç ilçesinde yaşanan çatışmada 1 korucu yaşamını yitirdi, 1 asker 4 korucu yaralandı. Çatışmanın ardından HDP il binası önünde slogan atan bir grup içeri girmeye çalıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bingöl'ün Genç ilçesinde asker ve korucular ile PKK'liler arasında çatışma çıktı. Çatışma 1 korucu hayatını kaybederken, 1 astsubay ve 4 korucu yaralandı. Çatışmada PKK'linin de yaşamını yitirdiği belirtildi.

Genç ilçesi kırsalında PKK'lilere karşı harekat düzenledi. Bugün saat 19.00 sıralarında Güzeldere Köyü yakınlarında PKK'lilerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada korucu Mansur Solcan hayatını kaybetti, 1 astsubay 3 korucusu da hafif şekilde yaralandı.

Yaralılar Genç Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Korucu Mansur Solcan'ın naaşı ise Bingöl Devlet Hastanesi'nin morguna götürüldü. Takviye birliklerin sevk edildiği bölgede yer yer çatışmaların devam ettiği belirtildi.

VALİ KÖŞGER: OPERASYON DEVAM EDİYOR

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ile AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, yaralanan güvenlik güçlerini ziyaret etti. Ziyaret sonrasında konuşan Vali Köşger, yaralı asker ve korucuların hayati tehlikelerinin bulunmadığını söyledi.

Bingöl Valisi Köşger, "Bugün sabah Genç ilçesi Güzeldere kırsalında teröristlerin görülmesi üzerine bir operasyon başlatıldı. Güvenlik korucularımızın da arasında bulunduğu bir tim, akşam saatlerinde operasyon dönüşü sırasında pusuya düşürüldü. Bir güvenlik korucumuz şehit oldu. Milletimizin başı sağ olsun. Milletimize sabır ve metanet diliyoruz. 4 güvenlik korucumuz hafif bir şekilde yaralandı. Hayati tehlikesi yok. Bir astsubayımız hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandı. Operasyon devam ediyor" dedi.

HDP BİNASINA GİRMEYE ÇALIŞTILAR

Çatışmanın ardından HDP Bingöl İl Binası önünde gerginlik yaşandı. Bir grup, Genç Caddesi üzerinde bulunan HDP binası önüne geldi. Bunun üzerine bina önüne TOMA ve zırhlı araçlar sevk edildi. "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak HDP binasına girmeye çalışan grubu polis engelledi. Bunun üzerine sloganlar atan grup, parti önünde bir süre bekledikten sonra dağıldı. (BİNGÖL/DHA)

HDP Bingöl İl Binası önünde TOMA ve zırhlı araçlar bekliyor. HDP Bingöl İl Binası önünde TOMA ve zırhlı araçlar bekliyor.