Mehmet Dişli içeride projeleri uygulamada!

Darbe girişimi sonrası açıklanan, kışlaların şehir dışına çıkarılması ve Genelkurmay’ın Etimesgut’ta yapılacak ay-yıldız şeklinde binaya taşınması planı, darbe girişiminden tutuklu Mehmet Dişli’nin projesi çıktı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü'ndeki olaylara ilişkin iddianamede, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin kardeşi Mehmet Dişli’nin savunması ve hakkındaki delillere yer verildi.

Hulusi Akar’ın Genelkurmay Başkanlığı’ndan Akıncı Havva Üssü’ne götürülmesi sırasında yanında bulunan eski tümgeneral Dişli ifadesinde, "Darbe girişiminde ne planlayıcı olarak, ne uygulayıcı olarak, ne de yönetici olarak hiçbir rolüm yok. Aksine darbe girişiminin engellenmesi için elimden geleni yaptım. Hulusi Akar'ın zarar görmemesi için büyük çaba gösterdim. Darbecileri eylemlerinden vazgeçirmek için sabaha kadar iknaya çalıştım” dedi.

'TSK DÖNÜŞÜM PROJELERİ BENİM'

Makam odasında savcılık tarafından el konulan silahlı kuvvetlerin stratejik dönüşümü kapsamında projelere dikkat çeken Dişli, o projelerin tamamının kendisine ve ekibine ait olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Yeni bir savunma ve güvenlik yapılanması, yeni bir teröristle mücadele stratejisi, silahlı kuvvetlerin yetenek kazanmasıyla ilgili yeni bir model çalışma, kışlaların şehir dışına çıkarılması çalışması, kuvvet karargahları ve genel kurmayın şehir dışına çıkarılması ve Etimesgut bölgesinde Ay Yıldız şeklinde yapılandırılması, yeni kuvvet ve komuta yapısı projesi, yeni karargah yapısı ve çalışacağı konuların yeniden tespit edilmesiyle ilgili çalışma, TSK üniversitesinin kurulması, generallerin eğitime alınması ve savunma bütçesinin kontrol altına alınması ve şeffaflaştırılması, uzun menzilli füze sistemleri, lazer silah sistemleri gibi konular olmak üzere yaklaşık 466 tane proje mevcuttur. Bu projelerin tamamı bana ve ekibime aittir.”

Mehmet Dişli Mehmet Dişli

Dişli ifadesinde, “Bu projelerin ben tutuklu olduğum için işlemsiz kalmasını istemiyorum. Tamamının suretle hayata geçirilmesini memleketimiz açısından çok önemli buluyorum ve harekete geçirilmesini istiyorum” dedi.

BAKAN IŞIK AYNI PROJEYİ ANLATTI

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, darbe girişimi sonrası TSK’nın yeniden yapılandırılması kapsamındaki çalışmalar hakkında Kasım 2016’da bilgi verirken Dişli’nin “Benim projelerim” dediği bu projelerin hayata geçirileceğini anlattı:

"Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Karargahı ve Kuvvet Komutanlıklarının karargahları şehrin merkezinden taşınacak. Etimesgut’ta Ay-Yıldız şeklinde yeni bina yapılacak. Proje tamamlanma aşamasında. Önce Milli Savunma Bakanlığı taşınacak, ardından da Genelkurmay ve kuvvet komutanlıkları... Tahmin ediyorum bakanlık 2019’da taşınır."

'ERDOĞAN’DAN RANDEVU ALDIM'

Dişli ifadesinde darbe girişimiyle ilgisi olmadığına kanıt olarak, bu projeleri anlatmak için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan kardeşi aracılığıyla 18 Temmuz için randevu aldığına dikkat çekerek, “Eğer ben cuma günü darbe yapacaktıysam neden iki gün sonrası yani pazartesi için cumhurbaşkanımızdan projeleri anlatmak için randevu alayım. Bu hayatın olağan akışına uygun değildir” dedi.

13-14 FETÖ’CÜ ÖĞRENCİYİ ATTIM

Dişli ifadesinde ayrıca, 2003-2004 yıllarında Kara Harp Okulunda Tabur Komutanı olarak çalıştığı sırada 13-14 öğrencinin Fetullah Gülen cemaatinin evinde kaldığı yönünde bilgileri görünce okulla ilişkilerini kestiğini, bunun üzerine tabur komutanlığından alınmaya çalışıldığını ileri sürdü.