Uçan Süpürge 20 ilde uçacak!

Uçan Süpürge Festivali hazırlıkları başladı. Festivalin hedefinde 20 ilde buluşma var.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türkiye'nin ilklerinden "Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali" 20'nci yılında 20 farklı ilde sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Her yıl düzenlenen festivalin bu yıl 20-23 Mayıs tarihleri arasında yapılması planlanıyor. 1998 yılından bu yana devam eden, kadın sinema emekçilerinin görünürlüğüne dikkat çekerek toplumsal cinsiyet eşitliğinde farkındalık yaratmayı amaçlayan festival 20'nci yaşını 20 farklı ilde ve Kıbrıs'ta aynı gün yapacağı film gösterimleriyle kutlamaya hazırlanıyor.

ÇALIŞMALAR ERKEN BAŞLADI

Festivalin organizasyonu için çalışmalarına başlayan ekip hayata geçireceği bu geniş organizasyon için ilk buluşmasını 18-19 Mart tarihleri arasında Alman Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Söyleşilerin yapıldığı ve organizasyonun yapılmasına dair atölye çalışmalarının ardından Ankara Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelinerek festival hakkında toplantılar düzenlendi.

SÜPÜRGE 20 İLDE UÇACAK

Geniş kapsamlı bir organizasyon için bir araya gelen ekip sinemaseverlerle 20 farklı ilde bir araya gelecek. Bir diğer kadın kuruluşu KAMER ile işbirliği yapılarak Adıyaman, Ağrı, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Hakkari, Kars, Malatya, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Tunceli, Van'da izleyicelerle buluşulması planlanıyor.

Aynı zamanda Kadın Platformu'nun iş birliği ile Çanakkale'de, Üniversiteli Kadınlar Derneği'nin desteğiyle Edirne'de, Karya Kadın Derneği'nin desteğiyle Muğla'da, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin desteğiyle İzmir'de, Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı'nın iş birliğinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde festival heyecanının yaşanması hedefleniyor.