HDP'lilere 'hayırcı' tespit kamerası!

HDP Sözcüsü ve Urfa Milletvekili Osman Baydemir ile beraberindeki milletvekili ve parti heyeti, hayır kampanyası için Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine geldi. Seçim otobüsünde halkı selamlayan heyete sevgi gösterisinde bulunanları polis videoyla kayda aldı. 

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Batman Milletvekili Saadet Becerikli, DTK Eş Başkanı Leyla Güven, DBP PM Üyesi Ali Ürküt ile il ve ilçe örgütü temsilcileri seçim otobüsü ile Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde polis engeliyle karşılaştı. İlçe girişinde arama noktası oluşturan polis, milletvekillerinin araçlarında bulunanlardan kimlik istedi. Milletvekillerinin itiraz etmesi üzerine polis, seçim otobüsünü arayarak, içindekilerin kimliğine bakarak GBT (Genel Bilgi Taraması) sorgulaması yaptı.

POLİS KAMERASI HAYIRCILARI ÇEKTİ

Arama noktasından geçen HDP heyetini zırhlı polis aracı ile sivil araç “güvenlik” gerekçesiyle takip etti. HDP seçim otobüsünden halka selamlama yapılırken zırhlı araç ve sivil polis ekibi gençlerin seçim otobüsünün etrafında sevgi gösterisi yapmasına müdahale etti. Polis ayrıca HDP’lilerin selamlamasına karşılık veren, el sallayan veya zafer işareti yapan ilçe sakinlerini tek tek kameraya aldı. HDP Mardin Milletvekili Prof. Mithat Sancar, Türkçe ve Arapça konuşma yaparken, parti sözcüsü Osman Baydemir Kürtçe ve Türkçe konuşma yapmasının ardından Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ceylanpınar İlçe Merkezi’ne geçti. Baydemir burada, Batman Milletvekili Saadet Becerikli ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven ile birlikte halka hitap etti.

dyr

CEYLANPINAR UZUN SÜRE TARTIŞILMIŞTI

Rojava sınırındaki Ceylanpınar, Şanlıurfa'nın konumu ve siyasi çekişmeleriyle stratejik ilçelerinden biri olarak kabul edilir. 2014 yerel seçimlerinde de Barış ve Demokrasi Partisi adayı resmi sonuçlara göre yüzde 45.8 oy alırken, Adalet ve Kalkınma Partisi adayı yüzde 47.9 oy alarak yerel yönetime getirildi. Seçimin sonucu, şaibe olduğu iddiaları nedeniyle ilçede uzunca bir süre tartışıldı.

Halen belediye Başkanlığını AK Parti’den Menderes Atilla yürütüyor. (DUVAR)