Cem Küçük: Rıza Sarraf bizim adamımızdır

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın ABD’de tutuklanmasının yankıları sürüyor. Hükümete yakın televizyon yorumcusu Cem Küçük, Atilla ve Sarraf'ın tutuklu olmasını 'siyasi' diye niteleyip, "Rıza Zarrab Türk devletinin bir projesidir. Bizim adamımızdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hükümete yakın televizyon yorumcusu Cem Küçük, ABD'de tutuklu olan işadamı Rıza Sarraf için "Türk devletinin bir projesidir. Bizim adamımızdır" dedi. Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın ABD’de tutuklanması hakkında konuşan Küçük, söz konusu davanın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı hedef alan siyasi bir operasyon olduğunu öne sürdü.

Atilla bu hafta içi ABD'de, Rıza Sarraf'la aynı dava nedeniyle tutuklanmıştı. Sarraf'ın, İran'a yönelik uluslararası ambargoyu delmek için Halkbank üzerinden para akladığı iddia ediliyor. Cem Küçük ise ambargo nedeniyle eskiden bu ülkeye ihracat yapan Ciner, Doğan, Koç ve Sabancı gibi şirketlerin komisyon ödediğini, Sarraf'ın bu komisyonu ortadan kaldırdığını savundu. "Rıza Zarrab'la biz kendi malımızı kendimiz verdik. Ve burada Halkbank çok milli bir iş yaptı" diyen Küçük, bu sayede Türkiye'nin milyonlarca dolar kazandığını iddia etti.

Küçük, Sarraf davasının siyasi bir olduğunu savunup, "Bu iş Tayyip Erdoğan'a gelmek için bir yemdir" ve "Amerika'nın bir saldırısı" ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)