Sacremento'da rakı İstanbul'dan daha ucuz!

Bloomberg sitesi, Türkiye'de rakıya gelen zamları haberleştirdi. Buna göre, bir şişe rakı artık Kaliforniya'nın Sacramento kentinde İstanbul'a kıyasla 3 dolar daha ucuz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de rakıya gelen zam, Bloomberg sitesinde haber oldu. "Türkiye'nin ulusal içkisi artık yurtdışında daha ucuz" denilen haberde, sektörün şikâyetlerine yer verildi.

Bloomberg, bir şişe rakının fiyatının 2010'dan bu yana 2.5 katına çıktığına dikkat çekerek, "Türkiye'yi ziyaret edenler 'aslan sütü' diye anılan, etkisiyle meşhur, anasonlu içkinin zamanla edinilen bir zevk olduğunu düşünebilir. Türkiye'de yaşayanlarsa, rakı edinmeyi çok pahalı bulmaya başladı" ifadesini kullandı.

Haberde, "İstanbul'dan 6 bin 630 mil uzaktaki Sacramento'da, Türk yapımı rakının bir şişesi 19.99 dolar. Bu, Boğaz'ın kıyısındaki maliyetinden 3 dolar daha ucuz" denildi.

Bloomberg'ün haberinde, rakı satışlarının 2011'den bu yana yüzde 27 oranında düştüğü, fiyatların yükselmesi nedeniyle evde rakı yapımının arttığı ve Mey İçki gibi büyük şirketlerin zarar gördüğü vurgulandı. Haberde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Milli içkimiz ayrandır" sözleri de hatırlatıldı. Bloomberg, alkollü içeceklere ve sigaraya vergi nedeniyle gelen yüksek zammın enflasyonu da artırdığını vurguladı. (Dış Haberler)