'Hayır' kampanyasına 143 tehdit ve yasak

16 Nisan referandum sürecinde 'hayır' kampanyası yürütenlerin 143 tehdit ve yasakla karşılaştığı öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, “Eşit ve Adaletsiz Propaganda Sürecinde Referandum Raporu” hazırladı.

1961’den 2017’ye kadar yapılan referandum süreçlerinin anlatıldığı raporda, 16 Nisan öncesi yaşanan hak ihlallerine de yer verildi. Rapora göre, şimdiye kadar 'hayır'cılar 143 baskı, tehdit ve yasakla karşı karşıya kaldı.

CHP Milletvekili Necati Yılmaz raporla ilgili yaptığı açıklamada, “Devlet olanakları ve devletin mali gücü 'evet'i çoğaltmak için kullanılırken, devletin adli, idari ve güvenlik güçleri de 'hayır'ı bastırmak için kullanılmaktadır. Devlet olanaklarının seferber edildiği bir 'evet' kampanyası sürdürülmektedir” dedi.

Raporda, 1982 yılında darbe ortamında gerçekleştirilen referandumla günümüz koşullarını benzeten Yılmaz, bugün yaşanan baskı ortamının 12 Eylül günlerini ve onun cunta liderini hafızalarda canlandırdığını savundu.

KAMU ARAÇLARI KULLANILIYOR

Belediyelerin de 'evet' için çalıştığı belirtilen raporda, bu konuda Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Esenler Belediyesi’nden 'hayır' afiş ve broşürlerinin engellenmesiyle ilgili örnekler verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin YSK yasağına rağmen kamu araçlarıyla ‘evet’ afişleri astığına dikkat çekildi.

CHP’li Yılmaz, söz konusu engellemeler için, “Referandum sürecinin eşit propaganda çerçevesinde sürmemesinin ardında iktidarın büyük bir hezimetle karşı karşıya kalma korkusu var” değerlendirmesinde bulundu. (DUVAR)

Niğde'de gösteri yasağı Meral Akşener'den sonra kalkacakNiğde'de gösteri yasağı Meral Akşener'den sonra kalkacak

Yozgat'ta Sinan Oğan'ın toplantısına saldırıYozgat'ta Sinan Oğan'ın toplantısına saldırı