Hakan Atilla 17-25 Aralık dosyasındaydı

ABD’de tutuklu bulunan Rıza Sarraf’ın suç ortağı olmakla suçlanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın adı kapatılan 17-25 Aralık dosyasında da yer alıyordu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, Rıza Sarraf (Reza Zarrab) soruşturması kapsamında New York’ta gözaltına alınarak tutuklandı. "İran'a yönelik yaptırımları ihlal etmek"le suçlanan Atilla’nın adı 17-25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Soruşturması kapsamında bakanlar hakkında hazırlanan fezlekelerde de geçiyordu.

"FETÖ'nün darbe girişimlerinden biri" olarak nitelendirilen ve daha sonra kapatılan bu dosyada Hakan Atilla’nın Rıza Sarraf ve Halkbank'ın o dönemki Genel Müdürü Süleyman Arslan ile yaptığı telefon görüşmelerinin tapeleri yer alıyor. Fezlekelerde yer alan bazı bölümler şöyle:

2 Temmuz 2013 tarihli Hakan Atilla – Rıza Sarraf görüşmesinde Rıza Sarraf malların Dubai menşeli buğday olarak beyan edildiğini söylüyor. Hakan Atilla ise Dubai’de buğday üretimi olmadığı konusunda uyarıyor. Bu görüşme sonrası Sarraf yine fezlekede adı geçen Abdullah Happani’yi arayarak belgenin yeniden düzeltilmesini istiyor.

Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan-Hakan Atilla görüşmesinde de Hakan Atilla, Sarraf ile yaptığı görüşmeyi anlatıyor. Hakan Atilla, 150 bin ton beyan edilen malın 5 bin ton taşıma kapasitelik gemilerle taşınmasıyla ilgili belgeler konusunda Sarraf’ı uyardığını anlatıyor. Bu görüşmede Aslan ile Atilla arasında da Komisyon’un 8’e indirilmesi kararlaştırılıyor.

2 Temmuz 2013’te Süleyman Aslan – Rıza Sarraf görüşmesinde işlemlerde yaşanan sıkıntıdan bahsedilirken “Hakan Bey de çok takılmıyor aşağıda çok takılıyor” deniliyor.

9 Temmuz 2013’te Hakan Atilla – Rıza Sarraf görüşmesinde yapılan yükleme ile gemilerin taşıma kapasitelerinin uyumlu olması gerektiği konuşuluyor. (DUVAR)

Halkbank: Atilla için devlet harekete geçtiHalkbank: Atilla için devlet harekete geçti