Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri belli oldu

Ataması yapılacak 20 bin sözleşmeli öğretmenin mülakata alınacağı merkezler belli oldu. Mülakatlar nisan ve mayıs aylarında yapılacak. Mülakata, torpilin önünü açacağı gerekçesiyle adaylar karşı çıkıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri bir gün gecikmeyle açıklandı. Adaylar, sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerlerini http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adresi üzerinden sorgulayabilecek.

20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için ön başvurular 15-21 Mart 2017 tarihleri arasında yapılmıştı.  Sözlü sınavda adaylar, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecek.

tablo1

MEB’in resmi takvimine göre adayların mülakatları nisan ve mayıs aylarında yapılacak. Mülakat sonuçlarına itirazların değerlendirilmesinin ardından atamaların haziran ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Bakan Yılmaz, atanan öğretmenlerin yaz tatili boyunca oryantasyon eğitimine tabii tutulacaklarını ve eylülde göreve başlayacaklarını açıkladı.

tablo4

EK ATAMALAR

Öte yandan ek öğretmen ataması için harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı, resmi internet sayfası üzerinden atama duyurusu gerçekleştirdi.

Bakanlığın açıklamasına göre, 2016 yılı içinde sözleşmeli öğretmenlik başvurusu yapan adaylardan, sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alıp atanamayanlara yönelik 1.367 atama yapılacak. 2016'da sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar eğitim kurumu tercihlerini 30 Mart-5 Nisan tarihleri arasında yapabilecek. Bakanlık ek atama kontenjan dağılımını da açıkladı. Bu kapsamda en çok kontenjan 398 ile sınıf öğretmenliğine verildi. Bunu 143 kontenjanla İngilizce ve 136 ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği takip etti.

(HABER MERKEZİ)