İzdivaç programlarına KHK'den vazgeçildi

Hükümet yetkilileri televizyon müdürleri arasında yapılan toplantıda, izdivaç programlarına alternatif olarak aile dizilerinin üretilmesi fikri gündeme getirildi. Toplantı sonrası Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un "Bizim amacımız yasaklamak değil ama bu kanalların kendine çekidüzen vermesi" açıklaması, 'KHK yasağından vazgeçildi' yorumuna neden oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un izdivaç programlarının KHK ile yasaklanabileceğini açıklamasının ardından televizyon kanallarının müdürleriyle arka arkaya toplantılar yapıldı. İzdivaç programlarının yayınlandığı 4 kanalın yöneticisiyle yapılan toplantılarda, konunun yasa yerine iç düzenlemelerle çözülmesi fikri öne çıktı.

Cumhuriyet'in haberine göre, birkaç toplantının daha yapılmasında hemfikir kalınırken, RTÜK gibi denetleyici kuruluşların yanı sıra TV sektörünün kendisinin de tedbir alması kararı verildi. RTÜK, TRT-1’de 2012-2014 yılları arasında yayımlanan ve ailenin bütünlüğünün korunmasını işleyen “Böyle Bitmesin” gibi dizilerin, izdivaç programlarına alternatif olarak üretilebileceği önerisini getirdi. Aile bütünlüğünün korunması ve Türkiye’de son yıllarda artan boşanma oranlarının ele alındığı dizi RTÜK’e göre izleyicinin ilgisini de çekti.

KURTULMUŞ: DÜZELTİLMESİ LAZIM

Toplantının ardından bir açıklama yapan Kurtulmuş “Bizim amacımız yasaklamak değil aslında ama bu kanalların da kendilerine çekidüzen vermeleri lazım. Bu programların, benzer diğer programların düzeltilmesi lazım. Yasa olur veya başka bir düzeltme ile olur. Sonuç olarak burada bir düzeltme ihtiyacı var” ifadelerini kullandı. Bu sözler, KHK ile yasaklamaktan vazgeçildiği ya da şimdilik ertelendiği yönünde yorumlandı.

RTÜK'ten ültimatom: İzdivaçı ya bitirin ya bitireceğizRTÜK'ten ültimatom: İzdivaçı ya bitirin ya bitireceğiz

RTÜK yetkilileri geçen hafta yaptıkları açıklamada, izdivaç programları nedeniyle ağır cezalar verilebileceği uyarısında bulunmuştu.