'IŞİD vahim silahlarla saldırı yapacaktı'

Niğde'de 3 kişiyi öldüren IŞİD'lilerin 10'ar kez müebbet hapse mahkum edilmelerinin gerekçeli kararı açıklandı: İstanbul'da dünya çapında ses getirecek eylem yapacaklardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Niğde'de 2014 yılında asker ve polisle çatışmaya girdikten sonra yakalanan IŞİD'lilerin yargılaması sona erdi. Sanıklara 10'ar kez müebbet hapis cezası verilirken, gerekçeli kararda dikkat çeken ayrıntılar vardı.

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre, IŞİD'in 20 Mart 2014’te Niğde’de üç kişiyi öldürdüğü saldırıya ilişkin gerekçeli kararda, 3 IŞİD'linin İstanbul’da dünya çapında ses getirecek bir eylem peşinde olduğu belirtildi. Sanıkların ‘vahim silahlarla saldırı suretiyle Türkiye’de anayasal düzeni değiştirmeye ve hilafet devleti kurmaya çalıştıkları’ vurgulandı.

NE OLMUŞTU?

20 Mart 2014’te taksiyle İstanbul’a gitmek üzere Hatay’dan yolan çıkan 3 DEAŞ’lı, Ulukışla-Adana Otoyolu’nun Gedeli mevkisinde taksiyi durdurmak isteyen güvenlik güçlerine otomatik silahlarla ateş açmıştı. Bir jandarma ve bir polis yaşamını yitirmiş, 8 kişi yaralanmıştı. IŞİD'liler daha sonra gasp ettikleri kamyonun şoförünü de öldürmüştü.