'Bir adres de sen al bir mektup da sen yaz'

Görülmüştür ekibi cezaevlerine mektup kampanyası başlattı. Kampanyanın adı 'Bir Adres de Sen Al Bir Mektup da Sen Yaz.'

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cezaevlerindeki siyasi hükümlü ve tutuklulara mektup gönderilmesi için çalışmalar yapan Görülmüştür ekibi 'Bir Adres de Sen Al Bir Mektup da Sen Yaz' kampanyası başlattı.

Görülmüştür ekibinden Adil Okay, özellikle OHAL'le birlikte çok fazla insan hakları savunucusunun tutuklandığını hatırlattı. Tutuklananlardan açlık grevine başlayanlar olduğunu ve cezaevlerinden işkence haberleri geldiğini belirten Adil Okay, şunları kaydetti:

‘’Türkiye tarihinde cezaevlerindeki hak ihlalleri bu boyuta ulaşmamıştı hiçbir zaman. Osmanlı’dan bu güne kadar muhalifleri zindana atan tüm hükümetler benzer politikayı uygulamışlardır. Ancak hiç biri politik tutsaklar üzerinde son 14 yılda AKP devleti kadar insafsız bir politika uygulamamıştır. Bu hak ihlallerine karşı durmamız, ses çıkarmamız gerekiyor. Daha iyi bir dünya düşüyle yola çıkıp hapse giren insanları orada yalnız bırakmayalım. Onlara sesimizi ulaştıracağımız en iyi yol mektuptur. Dışarıdan gelecek bir kart, bir yazı bir mektup onlar için çok büyük moral ve mutluluk olacaktır. Bu zor günlerde zindanlardaki yoldaşlarımızla dayanışma içinde olalım. Bir adres de siz alın bir mektup da siz yazın!’’ (HABER MERKEZİ)