CHP'li kadınlar serbest bırakıldı

Antalya'da CHP ve AK Partili kadınlar arasında yaşanan tartışma sonrası gözaltına alınan CHP'li iki kadın terörle mücadele şubesinde sorgulandı. Tutuklama talebiyle adliyeye sevk edilen iki kadın adli kontrolle serbest bırakıldı. Polisteki ifadelerinde her iki taraf da saldırıya ve hakarete uğradığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'nın Muratpaşa İlçesi'nde 16 Nisan'daki halk oylaması için 'evet' standı açan AK Parti Gençlik Kolları üyeleriyle CHP'li iki kadın arasındaki tartışma adliyeye taşındı. CHP'li 2 kadın, adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet Caddesi'nde 'evet' standı açan Ak Parti Muratpaşa Gençlik Kolları'na üye kadınlar Y.K., N.Ş. ile erkek üye S.A., dün saat 17.00 sıralarında R.K. ile kızı Z.Ö.'ye 'evet' broşürü verdi. İddiaya göre CHP'li olan R.K. ve Z.Ö. broşürü attı. Bunun üzerine iki taraf arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine taraflar arasında arbede yaşandı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri grubu ayırdı. Karşılıklı şikayetler üzerine taraflar Yenikapı Polis Merkezi'ne götürüldü. Tartaklandıklarını iddia eden iki grup da sağlık kontrolünden geçirildi.

KARŞILIKLI ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Y.K., N.Ş. ile S.A., polisteki ifadelerinde 65 yaşındaki R.K. ve 38 yaşındaki Z.Ö.'nün kendilerine saldırdığını ve kendilerine hakaret ettiğini iddia etti. R.K. ve Z.Ö. ise ifadelerinde bu iddiaları kabul etmeyerek karşı grubun kendilerine hakaret ettiğini, saldırdığını ve tokat attığını söyledi.

İlk ifadelerinden sonra taraflar Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Y.K., N.Ş. ile S.A. buradaki işlerinden sonra serbest bırakılırken R.K. ve kızı Z.Ö. ise 'Halkı kin ve nefrete sürüklemek' suçundan bu sabah erken saatlerde adliyeye sevk edildi.

Z.Ö. ve R.K., "Zorla bir siyasi partinin faaliyetini engellemek", "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin engellenmesi", "cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla Antalya 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderildi. Z.Ö. ve R.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

R.K. ifadesinde, olay günü annesiyle dolaşmaya çıktıklarını, ellerine broşür uzatıldığını söyledi. Annesinin "Utanmazlar bize evet broşürü vermiş" diyerek bunu yere attığını anlatan R.K. "Bunun üzerine arkadan gelen bir kadın, 'Rabia' işareti yapıp '16 Nisan'dan sonra göreceksiniz' dedi. Annem de 'Ne göreceğiz' dedi. Kadın anneme 'O.., göreceksiniz' diyerek sol tarafına tokat attı. Annem de bunun üzerine kadının saçını çekti. Birlikte yere düştüler. 8- 9 erkek etrafını sardı. Annemi tekmelemeye başladılar. Annemi kurtarmak için onlara vurmaya başladım. Ellerinden kurtulmak istedik. Çevremizi 20- 25 kişi sardı. Bize saldıran 4 kişi değil, çok daha fazla kişiydi. Hepsinden şikayetçiyiz" diye konuştu.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU 'HAYVANLIK' DEMİŞTİ

Antalya'da referandum çalışması yaptığı sırada konuyu öğrenen ve ilk gündeme getiren Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu affedersiniz hayvanlık. Bunlara insan denmez. 'Hayır' çalışmanı git başka yerde yap" diye tepki göstermişti.

Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı avukat Esra Özkoç ise, "Bu basit bir saldırı değil. Ellerindeki broşürler yırtılmış, yüzlerine atılmış. Türbanlı arkadaşımızın türbanı yırtılmış ve başına bir darbe de almış. Bir de tokat yemiş" iddiasında bulundu.

CHP'Lİ BUDAK'TAN BAKANA TEPKİ: 20 KİŞİ SALDIRMIŞ

Olaya tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ise şu açıklamayı yaptı: "Bu işi büyütüp buradan mağduriyet yaratmaya çalışıyorlar. Bir insana hayvan demek ne demek, böyle bir şey yapılabilir mi? İki kadının üzerine 10- 20 kişi saldıramaz. Bu haddini bilmemektir. Yazık oluyor güzel ülkeme böyle insanların elinde."

AYNI STANDDA BASIN AÇIKLAMASI

Antalya'da referandum çalışması sırasında saldırıya uğradığını ileri süren Ak Partili Yasemin Kenan, İl Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç ile birlikte aynı standın önünde basın açıklaması yaptı. Yasemin Kenan, Akdeniz Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde okuduğunu, boş zamanlarında da partisi için çalışma yaptığını söyledi. Stantta çalışırken adını sonradan öğrendiği Z.K.'nın arkadaşlarının elindeki evet broşürlerini yırtıp attığını iddia eden Kenan, şunları söyledi:

“Hakaret ederek ve hayır diyerek ilerliyordu. 'Siz vatan hainisiniz' diyordu. Ben de Rabia işareti yaptım. Bana dönerek küfür etti. Yüzüme tokat vurdu. Başörtümü açmaya çalıştı. Boynumu çizdi. Ben de onun saçlarını tuttum. İkimiz de yere düştük. Polisler bizi ayırdı. Başörtüm yırtıldı. Şikayette bulundum."

ERDEM: 16 NİSAN'DAN SONRA GÖRECEKSİNİZ DİYE TEHDİT ETTİLER

CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Burada 'evet' broşürü dağıtanların ısrarı ile broşür almak istemeyip 'hayır diyeceğim' diyenler arasındaki tartışmanın başörtüsü mağduriyetine çekilmeye çalışılması acizliktir. Bu arada ortaya çıkan hukuksal süreçte ayrımcılık da kamu vicdanını yaralamıştır" dedi.

CHP'li kadınların 'hayır' diyeceğini söyleyerek broşürü almak istemediklerini beyan ettiklerini ifade eden Erdem, "Israr üzerine zorla eline tutuşturulan broşürü yırtmıştır. Bize gelen iddialar, broşür dağıtanların bu tepki üzerine Rabia işareti yapıp 'hayır' diyen bayanın burnuna dokunarak 'Siz 16 Nisan'dan sonra göreceksiniz, bu ülkede sizin gibilere yer yok' dediği şeklindedir" görüşüne yer verdi.

'GÖRÜNTÜLER VAR'

Kadınlar arasında çıkan ardebede, stand görevlisi kadının başörtüsünün düştüğü görüntülerinin bulunduğunu ve bu görüntülerde, kadınların kavgasında erkeklerin başrole soyunduğunu gözlemlediklerini de belirten Erdem, "Tartışmada 'evet' diyen taraftakiler emniyet ifadesinden sonra serbest bırakılırken 'hayır' diyeceğini beyan edenlerin nezarathanede sabahlayıp tutuklanmak talebiyle mahkemeye sevkedilmeleri de geldiğimiz durumun vehametini özetlemektedir. Bakan Çavuşoğlu'nun sarfettiği 'İşte bu hayırcılar böyle, bunlara insan bile demek yakışmaz, hayvan' cümlesinin anlamını da sevgili halkımızın takdirine bırakıyorum."

CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, açıklamasının sonunda gözaltındaki iki kadının sorgularının Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yapılmasını da eleştirdi.