Bekir Bozdağ, Sinan Oğan hakkında suç duyurusunda bulunacak

MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan, kendisine yönelik saldırıyı organize edenler arasında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın olduğunu iddia etti. Bunun üzerine Bozdağ'ın suç duyurusunda bulunacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan hakkında, sosyal medyada yaptığı açıklamalar nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Sinan Oğan'a Yozgat'ta düzenlediği toplantıda saldırı düzenlendi. Yaşananların ardından Twitter hesabından açıklama yapan Oğan, "Önce kürsü devrildi, sonra araca saldırı şimdi de silahlı saldırı. Saldırıyı Bekir Bozdağ, Vali, Emniyet Müdürü ve Sadir Durmaz ortak planladı" ifadelerini kullandı.

Sinan Oğan: Amaç referandumu iptal ettirmekSinan Oğan: Amaç referandumu iptal ettirmek

Oğan'ın açıklamasının ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağı belirtildi. Bakan Bozdağ'ın, Oğan'ın iddialarının iftira niteliğinde olması gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacak.

Yozgat'ta yaşanan olaylar ile ilgili olarak Yozgat Valiliği tarafından yapılan açıklamada da Sinan Oğan'ın toplantı yapacağı salonun dışında iki grup arasında arbede yaşandığı belirtilmişti.

Açıklamada "Olay esnasında ne resmi görevliler nede gösteri yapanlarca asla silah kullanılmamıştır. Oğan'ın sosyal medyadan yaptığı suçlamalar asla gerçeği yansıtmamaktadır. Bu suçlamaları iftira olarak görüyor ve tamamıyla reddediyoruz" denilmişti. (ANKARA/DHA)

Yozgat'ta Sinan Oğan'ın toplantısına saldırıYozgat'ta Sinan Oğan'ın toplantısına saldırı