Melih Gökçek hakkında asbestli yıkım için suç duyurusu

Asbest bulunan Havagazı Fabrikası'nı önlem almadan yıkarak çevreye ve halk sağlığına zarar verdiği gerekçesiyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında toplu suç duyurusunda bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Ankara Tabip Odası, asbestli Havagazı Fabrikası'nı önlem almadan yıktığı ve görevini kötüye kullandığı, çevreyi kasten kirlettiği iddiasıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusu çağrısı yaptı. Çağrı üzerine çok sayıda sivil toplum örgütü, meslek odası, bazı siyasi partiler ve vatandaşlar Gökçek hakkında, suç duyurusunda bulundu.

CHP Ankara Milletvekilleri Murat Emir ile Şenal Sarıhan ve CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin de adliyedeydi.

GÖKÇEK'İ İSTİFAYA ÇAĞIRDILAR

Suç duyurusu öncesinde adliye önünde yapılan basın açıklamasında, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir şunları söyledi:

"Geçen hafta Ankara Valiliği bu duruma el koymuştu. ‘Denetleme görevi var merak etmeyin bakacağım’ demişti. Biz de ne yaptığını sormuştuk. Bugün itibariyle bize gönderdiği yazıda ‘Bu yıkılan bina asbestli binadır’ diyor. Hatırlarsınız Gökçek kameraların karşısına çıkarak bizleri, meslek odalarını halkı kandırmakla, paniğe sevk etmekle, yalan söylemekle suçlamıştı. Bizi mahkemeye vereceğini iddia etmiş ve asbestli binanın yıkılmadığını söylemişti. Bugün Ankara Valiliği'nden bize bir yazı geldi. ‘Bunun yanında ilgili belediye tarafından kamuoyuna yansıyan fotoğraflarda branda ile çevrili binada asbestli parçaların bulunduğu anlaşılmış olup…’ diyor. Yani Gökçek’in bir yalanı daha açığa çıkmıştır. Kendisini bir an evvel istifaya davet ediyoruz.”

Ankara'da asbest alarmıAnkara'da asbest alarmı

CHP'nin hukukçu milletvekili Şenal Sarıhan, “Buradan hukuka uygun, halkın sağlık hakkını koruyan bir karara varılmasını bekliyoruz” dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ise “Asbestli yapıyı yıkmadığını söyleyen Gökçek’i kendi asbest uzmanı ve valilik yalanlıyor. Artık Gökçek’in kaçacak yeri kalmadı” diye konuştu. Açıklamaların ardından vatandaşlar bireysel suç duyurusunda bulundu. (DUVAR)

Gökçek: Asbest yayılmasın diye yıktıkGökçek: Asbest yayılmasın diye yıktık

Ankara'nın asbest riski nedir?Ankara'nın asbest riski nedir?

Yıkan anlattı: Asbest gizlenmiş!Yıkan anlattı: Asbest gizlenmiş!

10 soruda asbest ve etkileri10 soruda asbest ve etkileri