Independent: Erdoğan tehdit etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Siz böyle davranmaya devam ederseniz yarın dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir Avrupalı, hiçbir Batılı güvenle huzurla sokağa adım atamaz" sözleri İngiltere medyasında yer buldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Anadolu Yayıncılar Derneği üyeleriyle Beştepe'de bir araya geldi. Yaptığı konuşmada Avrupa ülkelerini eleştiren Erdoğan, "Buradan bize parmak sallayan Avrupalılara sesleniyorum. Türkiye; itilecek, kakılacak, onuruyla oynanacak, bakanları kapılardan kovulacak, vatandaşları yerlerde sürüklenecek bir ülke değildir" dedi.

Erdoğan yaşananların dünyanın her yerinde yakından takip edildiğini söyledi ve Avrupa ülkelerine şöyle seslendi: "Siz böyle davranmaya devam ederseniz yarın dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir Avrupalı, hiçbir Batılı güvenle huzurla sokağa adım atamaz. Bu tehlikeli yolu açarsanız en büyük zararı siz görürsünüz. Bunun için Türkiye olarak Avrupa ülkelerini demokrasiye, insan haklarına, özgürlüklere saygılı olmaya davet ediyoruz."

Londra'da parlamentoya saldırı: 5 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandıLondra'da parlamentoya saldırı: 5 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı

Erdoğan'ın bu sözlerini İngiltere'de yayınlanan The Independent gazetesi bu sözleri, "Erdoğan az önce Avrupa'daki herkesin güvenliğini tehdit etti" diye haberleştirdi.

İngiliz haber ajansı Reuters ise Erdoğan'ın sözlerini abonelerine "Erdoğan, mevcut tutum devam ederse, Avrupalıları ‘güvenle yürüyemeyecekler’ diye uyardı" ifadeleriyle duyurdu.