Çaycuma'da ihraçlara karşı toplanan imzalar kaymakamlığa verildi

Çaycuma'da ihraç edilen öğretmenler için toplanan imzalar Çaycuma Kaymakamlığı'na verildi. Kaymakamlık, imzaları Valiliğin OHAL Bürosuna gönderdi. Zonguldak Demokrasi Platformu da öğretmenlere destek ziyaretinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çaycuma'da, KHK ile ihraç edilen öğretmenlerin, görevlerine geri dönmesi için 3 bin 500'ün üzerinde imza toplandı. Toplanan imzalar Çaycuma Kaymakamlığı'na verildi. KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, “Çaycuma halkı imzalarıyla iradesini ortaya koymuştur. 'Milli irade' denilen bu olsa gerek, halkın talebi nettir: Öğretmenlerini geri istiyor” diye konuştu.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde görev yapan Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ve Çaycuma Baştemsilcisi Gökhan Taner Günsan, KHK ile ihraç edildi. Akyol ve Günsan'ın işe geri dönmesi için imza kampanyası başlatıldı. Beş gün süren kampanyada 3 bin 500'ün üzerinde imza toplandı. Toplanan imzalar bugün Çaycuma Kaymakamlığı'na verildi.

KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, Eğitim Sen MYK Üyesi Elif Çuhadar, Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ve Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli’yle basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

İMZALAR OHAL BÜROSUNA İLETİLDİ

Görüşmede öğrenci velileri başta olmak üzere, milletvekillerinden belediye başkanlarına, sendikalardan meslek örgütü ve siyasi parti temsilcilerine kadar halkın farklı kesimlerinden toplanan imzalar Zonguldak Valiliği'ne iletilmek üzere Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli’ye verildi.

Maarif Müfettişi Cemil Coşkun ile eski Çaycuma Milli Eğitim Şube Müdürü Seyfettin Ceylan’ın, İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan için yazdıkları “İhraç edilecek değil, çalışmalarıyla ödüllendirilecek eğitimci oldukları ve Çaycuma'da eğitim ve öğretimin kalitesinin yükselmesinde yaptıkları etkinliklerin katkı sunduğunu” ifade eden yazılar da dilekçe ekine konuldu. Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli imzaları Zonguldak Valiliği OHAL Bürosuna gönderdi.

'YOĞUN BİR MÜCADELE EDİYORUZ'

Çaycuma Kaymakamı Keçeli’yle yapılan görüşme sonrasında KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak açıklama yaptı.

Toprak, "Çaycuma’daki sendika yöneticilerimiz başta olmak üzere ihraç edilen KESK üyeleri ve diğer kamu emekçileri hukuksuz bir şekilde ihraç edilmiştir. Hukuksuzca ihraç edilen üyelerimiz ve tüm kamu emekçileri görevlerine başlatılmalıdır. Hem Türkiye’de hem de uluslararası boyutta çok yoğun bir mücadele yürütüyoruz. 1-2 Nisan’da tarihleri arasında Ankara'da KESK olarak ihraç kurultayı düzenleyeceğiz” dedi.

'İHRAÇ EDİLMELERİ TESADÜF DEĞİL'

Eğitim Sen MYK üyesi Elif Çuhadar, İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan'ın ihraç edilmesinin tesadüf olmadığını söyledi.

Çuhadar, "Arkadaşlarımız Çaycuma'da sayıları oldukça fazla olan sıbyan mekteplerine karşı Eğitim Sen Genel Merkezinin de eylem ve etkinliklerinden birisi olan okul öncesi eğitimin zorunlu olmasına yönelik çok ciddi bir çalışma yürüttüler. Milli Eğitimin yılbaşını yasaklaması gibi laik ve bilimsel eğitim karşıtı birçok uygulamasına itiraz ettiler. Bu çalışmalarıyla hedef olduklarını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Geçen hafta Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları ile görüştüklerini aktaran Çuhadar, gelecek hafta Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’la da bir görüşme yapacaklarını kaydetti.

DEMOKRASİ PLATFORMU'NDAN DESTEK ZİYARETİ

Zonguldak Demokrasi Platformu, İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan'a destek ziyaretinde bulundu. Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliğini ziyaret eden heyet adına Zonguldak Demokrasi Platformu Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, konuştu.

Kaymakçı, “İsmet ve Gökhan arkadaşımızın başına gelen bu olay bir gece yarısı kararnamesiyle hepimizin başına gelebilir. Bu nedenle bizler dayanışmamızı daima en üst seviyede tutmalıyız. Çaycuma’nın arkadaşlarımıza ne kadar sahip çıktığını görüyor, çok mutlu oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Zonguldak Demokrasi Platformu’nun gösterdiği dayanışmadan onur duyduğunu söyleyen Eğitim Sen Zonguldak Şubesi Sekreteri İsmet Akyol, “Bizler dayanışmanın sıcaklığıyla dimdik ayaktayız. İmza standı sırasında Çaycuma halkının bize gösterdiği sıcak ilgiyi kelimelerle ifade etmenin güçlüğünü çekiyorum" dedi.

Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan ise, “Hayat sürüyor ve biz mücadelemize devam ediyoruz. Aynı işe gider gibi her sabah sokağa çıkıyor, her gün yeni bir başka eylemin içinde kendimizi buluyoruz. Bu saldırılarla bizi yıldıracağını sananlar yanılıyor” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

caycuma-ziyaret