'ABD Gülen dosyasının kapağını bile açmadı'

Hürriyet'in iktidara yakın yazarlarından Abdülkadir Selvi'den iddia: Amerikan Adalet Bakanlığı Gülen'in iadesiyle ilgili dosyayı henüz mahkemelere göndermedi. Hatta, dosyanın kapağını dahi açmadı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Washington'dan 15 Temmuz askeri darbe girişiminden bu yana Fethullah Gülen'in iadesini isterken, Amerikan yönetiminin 'Gülen dosyasının kapağını bile açmadığı' öne sürüldü. Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, 'Gülen CIA'le içli dışlı mı?' başlıklı köşesinde, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions'la Gülen'in iadesi hakkında yaptığı görüşmeyi değerlendirdi.

'KAPAĞINI DAHİ AÇMAMIŞLAR'

Hürriyet yazarı bu görüşme hakkında, "Dün itibariyle Fetullah Gülen’in iadesiyle ilgili dosyanın henüz Adalet Bakanlığı’ndan mahkemelere gönderilmediği ortaya çıktı. Kapağını dahi açmamışlar" ifadelerini kullandı.

'CIA'İN GÜLEN'LE İŞİ BİTMEDİ'

Selvi, Gülen'in CIA tarafından kullanıldığı imasında da bulundu. ABD'nin iade konusunda neden adım atmadığını sorgulayan Selvi, "Suç ortaklığı var çünkü" diye yazdı; ABD'nin 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat’ta 'askere darbe yaptırdığını' savunarak, "ABD, bu kez ihaleyi FETÖ’ye verdi. O nedenle koruyorlar. İade etmediklerine göre işleri bitmemiş demek ki" dedi.

ERDOĞAN FİDAN'A SORDU: BU KADAR MI İÇLİ DIŞLILAR?

Hürriyet yazarı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki 'one minute' çıkışının ardından Türkiye'yi ziyaret eden CIA Başkanı David Petraeus'la yaşanan bir diyaloğu da aktardı. Buna göre Petraeus o dönem başbakan olan Erdoğan’a "Siz İsrail’in özrünü kabul edin, biz de sizin cemaatle ilişkilerinizi düzeltelim" dededi. Erdoğan ise bunun üzerine MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a dönerek, "Bu kadar mı içli dışlılar" diye sordu. (Haber Merkezi)

ABDÜLKADİR SELVİ'NİN YAZISI