Newroz alanlarda kutlanıyor

Newroz alanlarında kutlamalar başladı. Batman, Van, Siirt, Adıyaman ve Tunceli'de binler alanları doldurdu. Yüksekova'daki kutlamalarda ise gözaltılar yaşandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Newroz'da farklı illerde kutlamalar düzenlendi. “Mutlaka kazanacağız” sloganıyla kutlamaların merkezlerden olan Batman, Van, Siirt, Adıyaman ve Tunceli’de halk alanlara çıktı.

Van'da sabahın erken saatlerinde kentin onlarca noktasında bir araya gelen halk, Newroz mitinginin yapılacağı tarihi Van Kalesi ve Van Gölü'nün buluştuğu Newroz Parkı’na geldi. Güvenlik bariyerleri ile çevrilen alanda üç ayrı arama noktası kuruldu. Alana seyyar satıcıların stant kurmasına izin verilmedi.

Newroz programına Ankara Milletvekili ve İmralı Heyeti’nden Sırrı Süreyya Önder, HDP Eşgenel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, DBP Eşgenel Başkanvekili Gülcihan Şimşek’in birer konuşma yapması bekleniyor.

İstanbul'da Newroz ateşi yandıİstanbul'da Newroz ateşi yandı

Newroz alanında seyyar satıcı yasağıNewroz alanında seyyar satıcı yasağı

SİİRT VE BATMAN

Siirt'te Eruh Yolu üzerinde bulunan Newroz alanına iki koldan yürüyüşle gelen kitle, iki ayrı arama noktada yapılan aramaların ardından giriş yaptı. HDP ve DBP bayrakları ile süslenen alanın etrafı ise polis tarafından bariyerle çevrildi. Batman’da sabahın erken saatlerinden itibaren mahallelerde bir araya gelinirken kadınlar yöresel kıyafetleri ile yürüdü. Alana girenlere üzerinde Kürtçe 'Na' ve 'Hayır' yazan bayraklar dağıtıldı.

SEYİT RIZA MEYDANI'NDA KUTLAMA

Tunceli'de de Seyid Rıza Meydanı'nda düzenlenen kutlamalara HDP milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu ve Alican Önlü ile ESP MYK üyesi İlke Başak Baydar, EMEP MYK üyesi Mehmet Türkmen, Mazgirt Belediye Başkanı Tekin Türker konuşmacı olarak katılacak.

Adıyaman'da da kutlama için Mimar Sinan Mahallesi Karapınar Newroz meydanında kutlamalar sürüyor. (HABER MERKEZİ)

Yüksekova'da 'Apo' sloganına gözaltı

yuksekgdozel

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi'nde Newroz kutlamaları saat 11.00'de başladı. Kutlamalara, HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım ve yaklaşık 700 kişi katıldı. Geniş güvenlik önlemlerini alındığı stadyuma çevresinde alana gelenler tek tek üst aramasından geçirildi. Alana bayrak, pankart, afiş ve flama alınmasına da izin verilmedi. Müzik eşliğinde kutlamalar sürerken, kalabalığın içerisinde bulunan bir kişinin Abdullah Öcalan lehine slogan atmak istemesi üzerine polis gözaltına almak istedi. Bir grubun buna itiraz etmesi üzerine de gözyaşartıcı bomba ile grup dağıtıldı, 10 kişi gözaltına alındı. (DHA)

Diyarbakır'da yüz binler Newroz alanındaDiyarbakır'da yüz binler Newroz alanında

Newroz alanlarda kutlanıyorNewroz alanlarda kutlanıyor

Newroz çağrılarında logolar kapatıldıNewroz çağrılarında logolar kapatıldı