Adana'da ekmek soruşturması

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı GDO'lu soya katkılı ekmek üretimiyle ilgili soruşturma başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana’da bir firma tarafından üretimi yapılan ve ekmeği olduğundan hacimli gösterip, geç bayatlatan ‘ekmek katkı maddesi’nden GDO’lu soya çıkması üzerine savcılık harekete geçti. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, GDO'lu soya çıkan ekmek katkı maddesiyle ilgili soruşturma başlattı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, 'Adana'da fırınlarda kullanılan ekmek katlı maddesinin GDO'lu soya içerdiği iddiası üzerine soruşturma başlatıldı" denildi.

Adana'da üretilip 'P...' marka ile satılan ekmek katkı maddesinin analizinde GDO'lu soya maddesi çıktığına ilişkin iddialar üzerine İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri de, tüm fırınlarda denetim başlatmıştı.

FIRINLARIN YÜZDE 80'İNE SATMIŞ

Üretimi yapan firma Adana’da 100 fırından 80’ine bu ürünü sattığını açıklarken, uzmanlar, “GDO’lu soya sadece yem amaçlı olarak ülkemize girebiliyor. İnsan gıdası olarak kullanılması yasak. Kötü niyetli kişiler bunu insan gıdalarında kullanabiliyor. Ancak ekmekle ilgili daha önce böyle bir durumla karşılaşmamıştık” açıklamasında bulunmuştu.

Tarım Bakanlığı'ndan 'GDO'lu ekmek' açıklamasıTarım Bakanlığı'ndan 'GDO'lu ekmek' açıklaması

Ekmeğe hayvan yemi katmışlarEkmeğe hayvan yemi katmışlar