Demirtaş ve Yüksekdağ'dan ÇGD ödül törenine mesaj

HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ, ÇGD Ödül törenine birer mesaj gönderdi. Yüksekdağ mesajında 'hayırlı olsun' dileğini iletti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cezaevinde bulunan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ, Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin (ÇGD) geleneksel ödül törenine birer mesaj gönderdi.

HDP Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre Demirtaş'ın Edirne F Tipi Cezaevi'nden gönderdiği mesajı şöyle:

DUVARLAR VE TEL ÖRGÜLER: Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin bu geleneksel ödül töreninde ne yazık ki aranızda bulunamıyorum. Büyük bir hukuksuzluk sizlerle aramıza taş duvarlar ve tel örgüler dikti.

Öncelikle hepinize, ayrıca yaptığı çalışmalardan dolayı bugün onurlu ve teşvik edici bir ödüle layık bulunmuş olanlara en içten sevgi ve selamlarımı, başarı dileklerimi gönderiyorum. Ve tabi cezaevlerinde tutulan meslektaşlarınıza da…

İKTİDAR VE PATRONLAR: Türkiye’nin büyük bir insan hakları ihlalleri ülkesi haline geldiği bugünlerde iyi ve onurlu bir haberciliği sürdürmek gerçekten zor. Bir yanda her türlü uluslararası sözleşmeyi ve hukuku çiğneyen, hiçbir denetim mekanizmasına yol vermeyen iktidarın baskıları ile karşı karşıyasınız. Diğer tarafta iktidarın baskılarına boyun eğmiş bir patronajla her gün yüz yüze kalıyorsunuz.

GERÇEKLER MUTLAKA BİR YOL BULUYOR: Bu koşullarda gerçekleri yazmak, hakikatleri anlatmak, haberi düzgün verebilmek, yorum yapabilmek zor, ama inanın çok önemli. Sizler de görüyorsunuz ki, gerçekler mutlaka bir yoldan uluslararası medyada yer buluyor, uluslararası demokratik kurumların raporlarına konu oluyor. Hiçbir şey gizli kalmıyor, hiçbir insanlık ve hukuk dışı uygulama, hiçbir hakikat bilinmez olmuyor.

Bu zor günlerde çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Yeniden birlikte konuşacağımız, tartışacağımız, ödül törenlerinde veya etkinliklerde buluşacağımız ‘hayır’lı günlerin özlemi ile hepinize sevgi ve selamlarımızı iletiyorum."

Figen Yüksekdağ ise Kandıra Cezaevi'nden şu mesajı gönderdi:

MESLEKTAŞLARINIZ GİBİ: Çağdaş Gazeteciler Derneği, Türkiye’de düşünce ve ifade, iletişim ve haber alma özgürlükleri mücadelesinde en önemli kurumlardan biri olagelmiştir. Bu haklar olmadan demokrasinin olamayacağını bilen sizler, zor dönemlerdeki onurlu ve kararlı duruşunuzla hep önemli örnekler yarattınız.

Maalesef ‘Başarılı Gazeteciler Ödül Töreni’nde yanınızda olamıyorum. Bildiğiniz nedenlerle ağır hukuk ihlalleri sonucunda bugün vekil arkadaşlarımızla birlikte cezaevlerinde rehin tutuluyoruz. Tıpkı meslektaşlarınız gibi.

DEMOKRASİ MÜCADELESİ DAHA İLERİDE: Özgürlük, eşitlik ve adalet mücadelesi ülkemizde her zaman bedel ödemeyi de içermiştir. Bugün de durum aynı. Ama demokrasi mücadelesi geçmişte olduğundan çok daha ilerde. Kazanımlarımız çok daha yaygın, direnme gücümüz çok daha büyüktür.

Zor koşullarda, çok yönlü baskılar altında mesleğinizi dik durarak sürdürme çabanız hepimiz için son derece önemli ve öğreticidir.

'HAYIR'LI OLSUN: Bu vesile ile bugün ödül alarak yaptığı çalışmalarda bir adım öne çıkmış olan arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum. Ödül alamayanlar da aslında bu koşullarda habercilik yaparak her ödülü hak ediyorlar.

Hepimize kolay gelsin, çalışmalarınızda başarılar dilerim. Kalemleriniz durmasın, sesiniz susmasın, yolumuz açık ve ‘hayır’lı olsun. Güzel ve aydınlık günlerde görüşmek üzere selam ve sevgiler. (HABER MERKEZİ)