Avukatlar referanduma hazırlanıyor

TBB, 'Sandık Güvenliği Merkezi' kurdu. Gözlemci olacak avukatlara eğitim verildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türkiye Barolar Birliği (TBB), referanduma yönelik çalışmaları çerçevesinde 'Sandık Güvenliği Merkezi' kurarak avukatlara eğitim verdi.

TBB Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Seçim Hukuku ve Sandık Güvenliği' eğitimine Ankara başta olmak üzere çevre illerden birçok avukat katıldı.

Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Av. Başar Yaltı ve Yrd. Doç. Dr. Başak Yavcan tarafından verilen eğitimde, Yaltı 'Referandumun güven ortamında yapılması ve sonuçların hakkaniyetli bir şekilde sandıklardan çıkmasının önemli olduğunu' söyledi.

SEÇİM GÜVENLİĞİ ÜÇ AŞAMALI

Sandıklarda görev alacak avukatlara nasıl oy kullanıldığı, tutanakların nasıl hazırlanması gerektiği, itiraz durumunda, bu itirazların hangi iddia ve delillerle, nasıl yapılacağı anlatıldı. Seçim güvenliğinin üç aşamalı olduğunu belirten Yaltı, "Oy kullanma günü öncesi, oy kullanma günü ve oyların sayılması süresi oldukça önemli. Bizim yaptığımız eğitim oy kullanma gününde gözlemci olarak bulunacak kişilerin dikkat etmesi gereken hususlardır." dedi.

ÇEVRE İLLERDEN AVUKATLAR DA KATILDI

Seçim güvenliği eğitimine Ankara’nın yanı sıra çevre illerden de avukatlar katıldı. Uşak Barosu’ndan avukat Emine Eser "Seçimin daha güvenli ve hukuki zeminde olabilmesi, oyların güvenliği için Barolar Birliği'nin öncülüğüyle eğitime geldim. Bu eğitimde edindiğim bilgileri Uşak’ta da sandıkta görev alacak diğer avukatlara aktaracağım. Seçimlerin yasal mecrada olmasını sağlamak amacımız ve bunun için çalışacağız" dedi. (DUVAR)