Belediye başkanı Rotterdam anlaşmasını yırttı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Port of Rotterdam Liman İşletmesi ile imzalanan anlaşmayı yırttı. Protokol, Bandırma'da Rotterdam Limanı örnek alınarak yeni bir liman kurulmasını öngörüyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti'li Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur, bugün basın toplantısı düzenledi. Hollanda ile yaşanan kriz hakkında konuşan Uğur, Bandırma Belediyesi ve Port of Rotterdam Liman İşletmesi arasında imzalanan iyi niyet anlaşmasını yırttı.

Hollanda'nın bakanlara ve Türkiye vatandaşlarına yönelik tavrının kabul edilemez olduğunu belirten Ahmet Edip Uğur, "Hepsini telin ediyoruz. Belki oradaki seçimler nedeniyle bunları abarttılar ama ne olursa olsun böyle bir hareketi tasvip etmediğimizi bende Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ifade ediyorum" dedi.

'İYİ NİYET YOK, ANLAŞMAYI YIRTIYORUM'

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm'ün "Rotterdam anlaşmasını iptal edin" çağrısını hatırlatan Uğur, şunları söyledi:

"Yaptığımız anlaşma iyi niyet anlaşmasıydı. Rotterdam ile kardeş şehir değiliz. Belediye Meclisi'nden geçen bir karar yok. İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclisten geçen bu kararı iptal etti. Biz Rotterdam'a niye gittik? Çünkü oradaki liman dünyanın en iyi işletilen limanıydı. Onlardan bilgi almak için gittik. Balıkesir Büyükşehir ve Bandırma Belediyesi olarak, 29 Ocak 2016'da Port of Rotterdam iyi niyet anlaşmasını imzaladık. Bu anlaşma yasal bir taahhüt ya da yükümlülük getirmiyordu. Ben de şimdi bu anlaşmayı ortada iyi niyet olmadığı için yırtıyorum. İyi niyet anlaşması Rotterdamlılar'ın kötü niyetli olması nedeniyle iptal edilmiştir."

Başkan Uğur, projenin başka ortaklarla yapılabileceğini dile getirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Bandırma bölgesine kurulmak istenilen liman ile ilgili olarak Rotterdam yönetimi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan iyi niyet anlaşmasının iptal edilmesini istemişti. (BALIKESİR/DHA)