Ankara Kadın Platformu: Tehdit edilen Aytimur'un yanındayız

Ankara Kadın Platformu, HDP Kadın Meclisi Üyesi Ayşe Merva Aytimur'un gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra tehdit edilmeye devam edildiğini belirtti. Konuyla ilgili açıklamada savcılık göreve çağrıldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Kadın Platformu, HDP Kadın Meclisi ve HDP Parti Meclisi üyesi Ayşe Merva Aytimur’un gözaltına alınmasının ardından kimliği belirsiz kişilerce tehdit edilmesini protesto etti.

Yüksel Caddesi'nde basın açıklaması yapan kadınlar, 14 Şubat tarihinde gözaltına alınan ve 23 Şubat’ta serbest bırakılan Aytimur’un çok sayıda tehdit aldığını, savcılığa suç duyurusunda bulunmasına rağmen bu başvuruların sonuçsuz kaldığını ileri sürdü.

Aytimur’un gözaltında avukatsız ifade vermeye zorlandığını ve psikolojik baskıya maruz kaldığını belirtilen açıklamada, “Arkadaşımızın yaşamını korumakla ve güvenliğini sağlamakla görevli olanlar bellidir” denildi.

'YAŞAMIMIZI KİMSEYE TESLİM ETMEYECEĞİZ'

Aytimur’un gözaltı sonrası kimliği belirsiz kişilerce taciz edildiği belirtilen açıklamada “Ajanlığa, ihbarcılığa, gözaltılara hayır” sloganı atıldı. "Arkadaşımızı yalnız bırakmıyor savcılığı derhal göreve çağırıyoruz" diyen platform üyelerinin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Şimdi bütün siyasal kazanımlarımızı sokaklardaki sesimizi direnişimizin gücünü kırmaya hazırlanan erkek devletin tüm kurumlarına sesleniyoruz. Biz kadınlar kadın dayanışmasından aldığımız güçle bize dayatılmak istenen teslimiyete, ihmalciliğe karşı çıkıyor, ısrar ediyor ve kendi emeğimizle kurduğumuz yaşamı kimseye teslim etmeyeceğimizi haykırıyoruz. Biz kadınlar biliyoruz ve inanıyoruz ki bu saldırıyı yine bizim gücümüz ve mücadelemiz püskürtecektir.”