Kaymakamdan herkese mevlit 'emri'

İnegöl Kaymakamlığı, dernek ve sendikalara 'emir' niteliğinde yazı yolladı. Kaymakamlık yazıda '18 Mart Şehitler Günü’ etkinliklerine katılmayı zorunlu tuttu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İnegöl Kaymakamlığı, ‘18 Mart Şehitler Günü’ etkinliklerine ilişkin kamu kurumları ile ilçede bulunan dernek ve sendikalara yazı yollayarak, Cuma günü namaz öncesi Yahya Paşa Camii’nde gerçekleşecek Mevlid-i Şerif programına katılımı zorunlu tuttu. Kaymakam yazıyı sadece kamu kurumlarına değil, kentteki özel kuruluşlara da gönderdi.

Evrensel'de yer alan habere göre, Kaymakam  Abdullah Atakan Atasoy imzasıyla 13 Mart’ta gönderilen yazının dağıtım kısmında “kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, basın” yazıyor. 18 Mart günü yapılacak etkinliklerin sıralandığı yazıda, ‘Şehitler Günü’ etkinlikleri kapsamında 17 Mart Cuma günü Cuma namazından önce Yahya Paşa Camii’nde şehitler için Mevlid-i Şerif programı düzenleneceği belirtildi. Yazıda “Bu program vatandaşlara davetiye, tüm resmi ve özel kuruluşlar için emir niteliğindedir” denilerek katılım zorunlu tutuldu.