'İktidar da Kılıçdaroğlu da yanlış yapıyor'

CHP’nin Dış İlişkilerden Sorumlu eski Genel Başkan Yardımcısı, tecrübeli diplomat Faruk Loğoğlu, Türkiye-Hollanda krizini değerlendirdi. Loğoğlu, hem iktidarı hem de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tutumunu eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP’nin Adana eski milletvekili Faruk Loğoğlu, ana muhalefet partisinin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürüttü Hamburg, Vaşington, Kopenhag gibi önemli kentlerde başkonsolosluk ve büyükelçilik yapan Loğoğlu’na Türkiye-Hollanda arasında yaşanan krizi sorduk.

Loğoğlu, Avrupa’da yükselen sağın, ırkçılık, İslam karşıtlığı, yabancı düşmanlığı, sığınmacı korkusu ve yaklaşan seçimlerin bu krizde önemli payı olduğunu belirtti.

'AŞIRI SAĞCILARIN VE 'EVETÇİLERİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜYOR'

Loğoğlu AK Parti iktidarının tutumunu ise referanduma bağlayarak şunları söyledi: “Referandum süreci AKP’nin ana hedefi olmaya devam ediyor ve bunu hem içeride hem dışarıda ‘evet’i sağlayabilecek adımlar atmayı gayet güzel şekilde kullanıyor. ‘Gelme’ diyen Hollanda’ya ‘Hayır, geleceğim. Zorla hatta hileyle geleceğim’ diyerek Türkiye’de ‘Bakın biz dik duruyoruz, başımızı eğmiyoruz’ diye bir algı yaratılıyor. Bu, Avrupa’da aşırı sağcıların, Türkiye’de de ‘evet’çilerin ekmeğine yağ süren bir durum.”

AK Parti iktidarı döneminde 2008 yılında düzenlenen ve yurt dışındaki seçmene yaşadığı yerde oy kullanmasını sağlayan, aynı zamanda yurt dışında ve yurt dışı temsilciliklerde seçim propagandasını yasaklayan yasaya rağmen siyasi iktidarın oralarda referandum toplantısı yapmak için ısrar ettiğini hatırlatan Loğoğlu hem iktidarı hem de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

'CHP DE DESTEK OLUYOR'

Loğoğlu şöyle konuştu: “Bakan sıfatını taşıyan bir insan Türkiye’nin resmi misyonlarında referandum toplantısı yapacağını söylüyor. Bu her türlü yasaya, kurallara aykırı. Aslında bütün bunlar iktidar cenahının sıkıntıda olduğunu gösteriyor ama Hollanda, Almanya olayları ‘evet’çilerin şansını biraz daha artıyor. Üstelik CHP de buna destek oluyor. Kılıçdaroğlu’nun ‘Hollanda ile ilişkiler kesilsin’ açıklaması anlamsız. Hollanda’ya karşı çıkarken CHP’nin, AKP’ye destek vermesi, onun arkasında durması Türk kamuoyunda şöyle bir algı, imaj doğuracak, ‘demek ki Türkiye doğru yapıyor, referandumda da evet verelim.’ Bundan bu sonucu çıkartanlar olabilir.”