İHD Genel Başkan Yardımcısı gözaltında

İHD Genel Başkan Yardımcısı Raci Bilici bu sabah Diyarbakır'da gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, bu sabah evinde yapılan arama sonrası gözaltına alındı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında İnsan Hakları Derneği Genel Başkan yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici'nin evinde arama yapıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin aramasının ardından Bilici, gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen Bilici, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

DBP ESKİ BAŞKANI DA GÖZALTINDA

DBP eski Eş Başkanı Eşref Mamedoğlu ile Sur Belediyesi'nden KHK ile ihraç edilen Park Ve Bahçeler Personel Müdürü Mehmet Vecih Aydoğan da bu sabah gözaltına alındılar. Bugünkü polis operasyonlarında 20'den fazla kişinin gözaltına alındığı iddia ediliyor.

İHD GENEL MERKEZİ: BİR AN ÖNCE SERBEST BIRAKILSIN

İnsan Hakları Genel Merkezi, İHD Diyarbakır Şube Başkanı ve İHD Genel Başkan Yardımcısı M. Raci Bilici'nin derhal serbest bırakılmasını talep ederek, konuyla ilgili açıklama yaptı:"Avukatların verdiği bilgilere göre soruşturma dosyasında gizlilik konulduğu belirtilerek  şimdilik somut olarak arkadaşlarımızın ne ile suçlandığı hakkında bilgi edinilememiştir. OHAL ve OHAL KHK’larının verdiği Anayasa dışı ve hukuka aykırı yetkilerle Türkiye’de kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkı neredeyse yok edilmiştir. Hemen her gün demokratik siyaset yapan kişiler ile sivil toplum örgütü yöneticileri gözaltına alınmakta, belirli sürelerde gözaltına tutulmakta, sorguları yapılıp adli kontrol şartıyla serbest bırakılmakta veya sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklanabilmektedirler. Uluslararası alanda özellikle BM ve Avrupa Konseyi’nde Türkiye’de yaşanan hak ihlalleri ile ilgili önemli tespit ve raporlar yayınlandıktan sonra insan hakları savunucularına yönelik bu tip hukuk dışı baskıların geliştirilmesi kesinlikle kabul edilemez. Uluslararası toplumu insan hakları savunucuların korunması çerçevesinde duyarlı olmaya çağırıyoruz. M. Raci Bilici ve gözaltına alınan diğer STK temsilcilerinin bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz." (DUVAR/DHA)