Barış akademisyenleri için bağış kampanyası

ABD'de üç STK görevlerinden uzaklaştırılan Barış Akademisyenleri için bağış kampanyası başlattı. Kampanyada 35 akademisyenin 6 aylık maaşının toplanması hedefleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR-  ABD'de faaliyet gösteren üç sivil toplum kuruluşu (STK) Türkiye'de  ihraç edilen akademisyenlerle dayanışmak için bir bağış kampanyası başlattı. Bostonbul, Türkiye Araştırmaları Enstitüsü ve Kuzey Amerika Akademik Bağımsızlık ve Araştırma Özgürlüğü Çalışma Grubu (GIT North America) tarafından internet sitesi youcaring'de Türkiye'den Eğitim Sen'le ortak çalışarak 105 bin dolar toplamayı hedefleyen dayanışma çağrısını duyurdu. Toplanan parayla 35 akademisyene 6 aylık maaşları (aylık 600 dolardan hesaplanıyo) kadar maddi destek sunulması hedefleniyor.

383 AKADEMİSYEN HAKLARINI KAYBETTİ

Kampanyayla ilgili duyuru metninde şu bilgilere yer verildi: "'Bu Suça Ortak Olmayacağız' başlıklı bildiriye 1128 akademisyen imza attı, Mart 2017 itibarıyla 383 imzacı işlerinden çıkarıldı, yurtdışına çıkış ve yasal yollardan bu kararlara itiraz hakkını kaybetti. Bu akademisyenlerin hayatlarını idame ettirmeleri ve ailelerini geçindirmeleri gerekiyor."

Duyuru metninde kampanyaya destek vermek isteyenlere şöyle seslenilidi:

"Sana Türkiye’de işlerinden çıkarılan akademisyenlere destek olmak için başlatılan bir kampanya hakkında yazıyorum.

Basından bildiğin üzere, Türkiye’de akademisyenlere yönelik baskılar devam etmekte. Birçok akademisyen KHK’larla görevden uzaklaştırıldı, gözaltına alındı, tutuklandı, ve hatta üniversiteden uzaklaştırıldı. Bunların arasında bulunan Barış için Akademisyenler, “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı bir bildiri imzalamış ve Güneydoğu illerinde işlenen insan hakları ihlallerine son verilmesi çağrısında bulunmuşlardı. 2,212 akademisyen tarafından imzalanan bildiri, dünya çapında tanınan355 akademisyen tarafından da desteklenmişti. Mart 2017 itibarıyla 383 imzacı işlerinden çıkarıldı, yurtdışına çıkış ve yasal yollardan bu kararlara itiraz hakkını kaybetti. Bu akademisyenlerin hayatlarını idame ettirmeleri ve ailelerini geçindirmeleri gerekiyor.

Görevlerinden uzaklaştırılan Barış Akademisyenler’ine destek olmak amacıyla, Research Institute on Turkey, Bostonbul, GIT-NA Kuzey Amerika’daki akademisyenler olarak bir bağış kampanyası düzenliyoruz. İlk hedefimiz 105.000 dolar toplayıp yaklaşık 35 akademisyenin 6 aylık maaşını asgari ücret üzerinden sağlamak. Toplanan bağışlar, Barış Akademisyenlerinin sendikası Eğitim-Sen ile onları destekleyen ulusal ve uluslararası düzeyde diğer kurumlar ile koordinasyon içinde kendilerine iletilecek."

Kampanyaya linki: https://www.youcaring.com/academicsforpeaceinturkey-763983

(HABER MERKEZİ)