Bakan korumaları arabadan çıkartılıp aranmış

Hollanda'da yaşanan diplomatik krizin yeni fotoğrafı ortaya çıktı. Fotoğrafta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'nın korumalarının arabadan çıkartılıp arandığı görülüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hollanda'da yaşanan diplomatik krizle ilgili yeni kareler ortaya çıktı. Hollanda'daki De Volkskrant gazetesinde yayımlanan ve foto muhabiri Freek van den Bergh'in çektiği karede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın aracının durdurulduğu ve yardımcılarının polis tarafından arandıkları görülüyor.

KORUMALAR ELLERİ ARACA DAYALI HALDE BEKLETİLİYOR

Freek Van Den Berg'in çektiği o fotoğraflarda koruma polisleri Bakan Kaya'nın aracının yanında elleri araca dayalı halde bekletilirken, hemen arkasındaki Türk yetkililer de aynı şekilde bekliyor.

Öte yandan Bakan Kaya'nın aracının camının üstü de pardüsö ile örtüldüğü görülüyor.  Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın aracının ön koltuğunda oturan danışmanı ise bir yandan telefonuyla Türkiye'yle iletişim halinde olduğu görülüyor.

ROTERDAM BELEDİYE BAŞKANI: VUR EMRİ VERDİK 

Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, Aile ve  Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın aracının durdurulması ve  sonrasında sınır dışı edilmesi olayında Hollanda Özel Timi’ne ateş izni  verildiğini söylemişti. Aboutaleb, kamu yayın kuruluşu NOS TV’te yaptığı açıklamada, Bakan  Kaya’nın yanında "geniş omuzlu" 12 kişinin bulunduğunu ve o kişilerin silahlı  olup olmadığını bilmediklerini ifade ederek "Bu durum korkutucuydu." dedi. Bakan Kaya’nın yanındaki kişilerin ateş etme ihtimalini düşündükleri  için özel tim gönderdiklerini belirten Aboutaleb, "Bunun sebebi, olası bir  saldırıda bizim orada olaya hakim olabilmemizdi." ifadesini kullandı.