Prof. Raşit Tükel: Tıp Bayramı buruk geçiyor

Sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı başladı. Hekimler, Tıp Bayramı boyunca Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın getirilerini anlatacaklar ve nitelikli çalışma koşulları talep edecekler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Tıp Bayramı Haftası programı başlıyor. İstanbul Tabip Odası, bugün, saat 12.00’de Taksim Atatürk Anıtı’na çelenk bırakacak. Hekimler, 19 Mart Pazar günü de saat 12.00’de Tünel’den Galatasaray Meydanı’na beyaz önlükleri ile yürüyecek. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle açıklamalarda yaptı.  Sağlıkta 15 yılda sağlık çalışanlarını ve hekimleri ciddi hak kayıplarına uğrattığını belirten Prof. Dr. Tükel  "14 Mart’ın buruk geçecek" dedi.

Cumhuriyet'ten Sibel Bahçetepeli'nin haberine göre, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, 14 Mart’ın buruk geçeceğini belirterek, AK Parti’nin dönüşüm programının, sağlık çalışanlarını ve hekimleri ciddi hak kayıplarına uğrattığını belirtti. "Sağlık hizmetlerinde yeri doldurulamaz boşluk oluşturuldu. Hastalar da mağdur edildi. Hastalar müşteri gibi değerlendiriliyor" diyen Tükel, şunları söyledi:

"14 Mart’a girerken temel taleplerimizin ilkini kamu görevinden ihraç edilen, emeğin, demokrasinin, iyi hekimlik değerlerinin savunucusu olan meslektaşlarımızın bir an önce hastalarına ve öğrencilerine kavuşması oluşturuyor. 14 yıldır sürdürülen dönüşüm programının performansa dayalı ödeme sistemiyle, nitelikli sağlık hizmeti sunmanın koşulları giderek ortadan kalktı. Sağlık Bakanlığı’nın verdiği istatistiklerle gördük ki rekor artışlar yaşandı. 2015’te 11 milyondan fazla MR çekildi, 13 milyondan BT (bilgisayarlı tomografi) çekildi. 2015’te acillere başvuru 110 milyon 915 bin. Biz, hastaya yeterli süre ayırmamıza olanak sağlayacak düzenlemelerle, nitelikli sağlık hizmeti sunmak, emeğimizin karşılığı olan emekliliğe yansıyan güvenceli ücretler, çalışma sürelerinin uluslararası normlara göre düzenlenmesini istiyoruz. Sağlıkta şiddet artıyor. Sağlık personeline şiddet uygulandığında 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası verilmesini öngören bir madde TCK’ye eklenmeli. 14 yıldır yanlış olan politikaların terk edilmesini savunuyoruz."