Boğaziçi'nde ihraçlara karşı akademisyen dayanışması

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Barış İçin Akademisyenler’ girişiminin ‘Bu suça orta olmayacağız’ başlıklı bildirisine imza attığı için Boğaziçi'nden ilk ihraç edilen isim olan Noemi Levy-Aksu ve Abbas Vali ile dayanışma amacıyla Güney Kampüs Meydan'da basın açıklaması yapıldı.

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından yapılan açıklamada, Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Noémi Lévy-Aksu ile Sosyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Abbas Vali'nin çalışma izinlerinin 22 Şubat tarihinde YÖK Yürütme Kurulu tarafından iptal edildiği hatırlatılarak, "Üniversitemizin süreç ve kurullarını tamamen dışlayan bu kararı, akademik ilkelerimize ve özerkliğe aykırı bulduğumuzu ve bu karar geri alınıncaya kadar konunun takipçisi olacağımızı duyuruyoruz" denildi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde ilk barış imzacısı akademisyen işten atıldı!Boğaziçi Üniversitesi'nde ilk barış imzacısı akademisyen işten atıldı!

'AKADEMİK İLKELERE VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE SALDIRI'

Noemi Levy-Aksu ise "Boğaziçi öğretim üyelerinin tepkisi bir ilk, umarım başka üniversitelere örnek olur" dedi. YÖK'ün kararının sadece Boğaziçi Üniversitesi'nin akademik ilkelerine değil, ifade özgürlüğüne karşı da bir saldırı olduğunu belirten Noemi Levy-Aksu "Türkiye'nin birçok üniversitesinde eleştirel seslere karşı yapılan saldırılardan farksızdır. Eleştirinin imkânsız olduğu bir üniversite bir üniversite değildir, muhalefetin susturulduğu bir demokrasi de demokrasi değildir. Barış, demokras ve üniversite için mücadele etmeye devam edeceğim"diye konuştu.

Boğaziçi'den atılan akademisyenden dersBoğaziçi'den atılan akademisyenden ders

Basın açıklamasının ardından saat 14.00'de ise Noemi Levy-Aksu'nun "Osmanlı'da örfi idareden günümüzde OHAL'e" konulu açık dersi yapılacak.

(HABER MERKEZİ)