Hollanda Konsolosluğu'na Türk bayrağı çekildi

Beyoğlu'nda bulunan Hollanda Konsolosluğu'na Türk bayrağı asıldı. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, "Göndere Türk bayrağı çekilmesi, konsolosluk yetkililerinin tamamen kendi inisiyatifleriyle gerçekleşmiştir" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beyoğlu'ndaki Hollanda Başkonsolosluğu'nda hareketli anlar yaşandı. Konsolosluğun çatısındaki gönderde asılı bulunan Hollanda bayrağını indiren bir kişi yerine Türk bayrağını çekti. Bayrağı çeken kişi çatıda kameralara dönüp ellerini kaldırdı, bir kaç saniye sonra da gözden kayboldu. Kimliği açıklanmayan kişinin konsolosluğa nasıl girdiği ve çatıya nasıl çıktığıyla ilgili tartışmalar sürerken, Dışişleri Bakanlığı, 'Bayrak çekilmesinin konsolosluk yetkililerinin inisiyatifiyle gerçekleştiğini' bildirdi.

Başbakan Yıldırım, Hollanda başbakanıyla görüştüBaşbakan Yıldırım, Hollanda başbakanıyla görüştü

Bakan Kaya: Bir gecede OHAL ilan edildiBakan Kaya: Bir gecede OHAL ilan edildi

Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden verilen bilgiye göre, dışarıdan 'birilerinin konsolosluk çatısındaki Hollanda bayrağını indirip, yerine Türk bayrağı çekmesi söz konusu olmadı.'

hollanda2

HOLLANDA BAYRAĞI TEKRAR ASILDI

Hollanda konsolosluğuna asılan Türk bayrağı bir süre sonra indirilirken yerine tekrar Hollanda bayrağı asıldı. Türk bayrağı yaklaşık yarım saat boyunca asılı kaldı.

Hollanda Konsolosluğu önündeki protestolar ise sürüyor. Ellerindeki Türk bayraklarıyla sabah saatlerinde başkonsolosluk önüne gelen vatandaşlar, Hollanda'nın Türk bakanlara yönelik tavrına tepki göstererek çeşitli sloganlar atıyor. (DHA)

İsveç'ten Başbakan Yardımcısı Eker'e vetoİsveç'ten Başbakan Yardımcısı Eker'e veto