Duvar Arkası: İhraç edilen öğretmen imamlara rastlayınca...

KHK ile ihraç edilen öğretmene yolda gördüğü imamlar ne dedi? CHP'nin başvurmaması hakkında Baykal'dan Anayasa Mahkemesi yorumu... Hulusi Akar'ın davetini kabul etmeyen eski genelkurmay başkanları... Kılıçdaroğlu'nun Saadet Partisi ziyaretine kızan CHP'liler... Demirtaş'tan sonra Yüksekdağ: Saz çalmayı öğreniyor... Hepsi Duvar Arkası'nda...

Google Haberlere Abone ol

İHRAÇ EDİLEN ÖĞRETMEN İÇİN EMEKLİ İMAMLARDAN DUA...

Zonguldak Çaycuma'dan KHK ile ihraç edilen öğretmenlerden İsmet Akyol, yıllardır görev yaptığı ilçede büyük destek görüyor. Hafta sonu yaşadığı bir olayı da bunun göstergesi olarak anlatıyor Akyol: "Akşam saatlerinde birisini daha önceden tanıdığım iki emekli cami imamıyla yolda karşılaştım. Tanıdık olan imam ihraç edilmem nedeniyle 'geçmiş olsun' dileğini ilettikten sonra arkadaşına beni tanıttı, 'Hocam ihraç edildi. Eğitimde ana sınıflarının zorunlu olması için çok uğraşmıştı. Hep doğruları söylüyor, haksızlıklara karşı geliyordu. Susturmak istediler" dedi. İlk kez tanıştığım imam ise adımı daha önce duyduğunu söyledi, 'Çaycuma halkı sizi seviyor' dedi. Ayrılırken her ikisi de, 'Sizin için duacıyız' dedi. Teşekkür ederek yoluma devam ettim...

'CHP'NİN BAŞVURMAMASI ANAYASA MAHKEMESİ İÇİN ACI...'

‘Türk tipi başkanlık’ı düzenleyen ‘Anayasa değişikliği Kanunu’nun iptali için CHP’nin Anayasa Mahkemesi(AYM)’ne gitmeme kararı şaşkınlık yaratmıştı. Kılıçdaroğlu parti yönetiminin kararını açıkladığı Meclis grup toplantısında, “Asıl Yüce Divan, halkın divanıdır. Son söz milletindir” ifadesini kullanmıştı. Peki ana muhalefet partisi neden böyle bir karar aldı?  CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal bu karara farklı bir açıdan bakılmasından yana. Baykal, ‘Aslında bu, Anayasa Mahkemesi açısından ne kadar dramatik ve acı bir karardır, AYM bunu düşünmeli. Bu aslında AYM'nin içinde bulunduğu durumu işaret ettiği için AYM'ye hakarettir” diyor. Baykal’a göre CHP bir anlamda, "Anayasa Mahkemesi’ni ciddiye almayarak ona hakaret etti".

HULUSİ AKAR’IN DAVETİNE ESKİ KOMUTANLAR CEVAP VERMEDİ

Görevdeki Genelkurmay başkanlarının ve kuvvet komutanlarının selefleriyle bir araya gelerek güncel konuları istişare etmesi alışılmış bir uygulamadır. Genelkurmay Başkanlığı yapmış eski isimler ve hâlihazırda görevde bulunan komutan kimi zaman öğlen, kimi zaman da bir akşam yemeğinde buluşurlar. Davet sahibi tabii ki görevdeki komutandır.

Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar da bu geleneği sürdürmek adına eski genelkurmay başkanlarına bir davet mektubu gönderdi. Ancak mektubuna bazı emekli komutanlardan cevap alamadı. Akar bunun üzerine daveti iptal etti. Şimdi 'karargâhta' o mektuba cevap vermeyerek daveti reddeden isimlerin kimler olduğu konuşuluyor.

KILIÇDAROĞLU’NA PARTİLİLERDEN MEKTUP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun, eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma töreni davetine olumlu yanıt vererek gitmesi ve Karamollaoğlu’ndan plaket alması parti içinde hâlâ konuşuluyor.

“Madımak Katliamı”nda Sivas’ın Refah Partili Belediye Başkanı olan Karamollaoğlu, 2011 yılında katıldığı bir televizyon yayınında gazeteci Cüneyt Özdemir’in “35 insanı canlı canlı yaktılar” sözlerine itiraz ederek “Cayır cayır yanarak ölmediler. Dumandan hayatlarını kaybettiler” demiş, vicdanının rahat olduğunu söylemişti.

Bazı CHP milletvekilleri Kılıçdaroğlu’na mektup yazarak bu görüşmenin vicdanları yaraladığını ifade ettiler. Devletin tüm kurumlarının ve yargının, hesap sormamak-ceza vermemek için yıllarca direndiği ancak sorumluların toplumun vicdanında mahkûm olduğu ifade edilen mektuplarda Kılıçdaroğlu’na özellikle Alevi toplumunun bu buluşmadan büyük üzüntü duyduğu ifade edildi.

FİGEN YÜKSEKDAĞ SAZ ÇALMAYI ÖĞRENİYOR

Milletvekilliğinin ardından parti üyeliği de düşürülen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ı hedef alan uygulamalar partisi tarafından ‘siyasi operasyon’un bir parçası olarak görülüyor. Yüksekdağ ise cezaevinden gönderdiği umutlu mesajlarıyla dikkat çekiyor. Duyduğumuza göre Yüksekdağ’ın son günlerdeki meşgalesi saz… Eşi Sedat Şenoğlu, HDP Eşbaşkanı Yüksekdağ’ın talebini yerine getirdi ve cezaevine bir saz götürdü.

Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi’nde HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ile birlikte aynı hücrede kalan Yüksekdağ geçtiğimiz hafta cezaevinin saz kursuna başladı. Yüksekdağ’a Tuğluk’un yanı sıra aynı cezaevinde tutuklu bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve eski milletvekili, Özgür Kadın Kongresi (KJA) Dönem Sözcüsü Ayla Akat Ata da katıldı.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da cezaevine saz istemiş, beste yapmaya başlamıştı.