İhraç edilen Saçılık'a saldırı

Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde "işimi istiyorum" eylemi yapan Veli Saçılık, kimliği belirlenemeyen kişilerin saldırısına uğradı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - KHK ile ihraç edilen Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve Acun Karadağ'ın Meclis'te açıklama yaparken gözaltına alınmasının ardından İnsan Hakları Anıtı önünde eylem yapan Veli Saçılık'a iki kişi saldırdı. Sözlü taciz eden ve ardından fiziksel saldırı gerçekleştiren kişiler olay yerinden kaçtı.

'Hayata Dönüş' olarak adlandırılan tutuklu ve hükümlülere yönelik operasyonlar sırasında kolu koparılan Veli Saçılık, 677 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda sosyolog olarak çalıştığı görevinden ihraç edilmişti.

'İNSANLARIN GÜVENLİĞİNİ ÖNEMSEMİYORLAR'

Yüzünden ve vücudunun çeşitli yerlerinden darbeler alan Saçılık, daha önce de eylem sırasında sözlü tacizlere maruz kaldıklarını belirterek şunları anlattı:

"Burada 122 gündür duruyoruz ve slogan atıyoruz ardından polis hemen geliyor. Şurada kafede satırlı saldırı oluyor polisler geçip izliyor. Dünkü olayda olduğu gibi. Polis sadece ve sadece muhalefetle ilişkili bir şekilde var. Yoksa onların huzur ve güvenliği sağlamak dedikleri iktidarın huzuru ve güvenliğinden bahsediyorlar. Yoksa sokakta geçen insanların güvenliğini önemsemiyorlar."

'SİVİL SALDIRILAR ARTABİLİR'

Saldırıların artarak devam edeceğini düşündüğünü söyleyen Saçılık, "Otobüste AKP'li olduğunu düşündüğüm birisine tekme atacağım, tutuklanmayacağımı düşünebiliyor musunuz? Sokakta gezemezdim muhtemelen. Bunları kendi medyaları aracılığıyla siz bunları yapın ve cezası yoktur diyerek bizim üzerimize salıyorlar. Biz onlarla da polisle de baş ederiz" dedi. (DUVAR)