Açlık grevine gözaltında başladılar

Açlık grevi kararı alan KHK ile ihraç edilmiş eğitimciler dün Meclis çıkışı gözaltına alındı. Terörle Mücadele'de tutulan eğitimcilere işkence yapıldığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önündeki oturma eylemlerinde 121 günü tamamlayan akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmenler Semih Özakça ve Acun Karadağ dün, Meclis çıkışı gözaltına alındı. 11 Mart Cumartesi günü açlık grevine başlama kararı alan eğitimcilerin gözaltında işkence gördükleri iddia edildi.

Avukatlarının görüştüğü eylemcilerden Nuriye Gülmen'in kolunda zorlamaya bağlı ödem ve kırık şüphesi olduğu ve Semih Özakça'nın da ters kelepçeyle  gözaltında tutulduğu iddia edildi. Eğitimciler, Cumartesi günü işlerini geri almak için başlatacağı açlık grevine gözaltında başladıklarını avukatları aracılığıyla duyurdu.

POLİSTEN KİTLESELLEŞME ÖNLEMİ

Gözaltına alınan eğitimciler ile birlikte Yüksel Caddesinde "işimi geri istiyorum" eylemini sürdüren Veli Saçılık bugün İnsan Hakları Anıtı önünde eyleme yalnız devam edeceğini bildirdi. Açlık grevi başlamadan önlemek adına Terörle Mücadele ekiplerince arkadaşlarının gözaltına alındığını belirten Saçılık,  "Eylemlerinin  kitleselleşeceği için gözaltına aldılar. 121 gündür aynı eylemi yapıyorduk. Açlık grevine başladıklarında bunun büyüyeceğini anladıkları için örgüt şüphesiyle gözaltında alarak engellemeye çalışıyorlar" dedi. (ANKARA)

KHK açıklaması sonrası gözaltıKHK açıklaması sonrası gözaltı