KHK açıklaması sonrası gözaltı

OHAL sonrası yayımlanan KHK’ler ile görevlerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen, Veli Saçılık, Esra Özakça, Semih Özakça, Saniye Erenler ve Acun Karadağ, Meclis'te CHP'li vekillerle basın açıklaması yaptı.  Açıklama sonrası 4 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, kamudan ihraç edilen Nuriye Gülmen, Veli Saçılık, Esra Özakça, Semih Özakça Saniye Erenler ve Acun Karadağ iel Meclis bahçesinde bir açıklama yaptı.

Basın açıklamasının arkasından TEM polislerince yakalama kararı gerekçe gösterilerek Nuriye Gülmen, Semih Özakça, Acun Karadağ ve Esra Özakça gözaltına alındı.

CHP Milletvekili Sarıhan, Meclis'te yaptığı açıklamada, KHK mağduru Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevine başlayacağına dikkat çekerek hükümete şu soruları yöneltmişti: "İnsanların işlerine mal olan KHK’ların şimdi geldiğimiz aşamada yaşamlarına mal olmasının önüne geçmek için yapılacak bir şey yok mudur? Açlık grevi son çare mi olmalıdır? Bireylerin hak aramak için bedenlerini ölüme sürmeleri neyi göstermektedir? Adalete ulaşmanın tüm kanalları kapanmış mıdır? İktidar, adaleti sağlamak için artık bir adım atmayacak mıdır? İntiharlarda olduğu gibi açlık grevlerinde de ölümlerin vebali onun omuzlarında olmayacak mıdır? " (DUVAR)